2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Célpont 03:00

Műsorajánló

Először adják át a Szeleczky Zita-díjat – Paletta

  • Először adják át a Szeleczky Zita-díjat – Paletta

„Józsa János korondi fazekasmester 77 – Mester és tanítványai” címmel rendez kiállítást édesapjának Józsa Judit. Józsa János fazekasmesterként sok festékanyagot, mázat maga kísérletezett ki. A korondi fazekasság hagyományának őrzéséért és kimagasló szakmai tudásáért többször megkapta a „népművészet mestere” címet. Józsa Judit kerámiaszobrász és Józsa János korondi fazekasmester érkezik a stúdióba.

Először adják át a Szeleczky Zita-díjat! Az emlékplaketteket Józsa Judit kerámiaszobrász készíti. Szeleczky Zita magyar verseket szavalt a II. világháborúba készülő katonáknak, emiatt 1945 után a kommunista diktatúra ellehetetlenítette őt. Az ő közreműködésével került vissza Magyarországra 1978-ban a Szent Korona. Szöőr Anna, a Nemzet Kishúgáért Alapítvány kuratóriumi tag lesz a vendégünk.

Filmen mutatják be az Inverse Everest expedíciót, amely az abháziai Krubera-Voronya barlang megörökítésére hivatott. Az expedícióról készült film bemutatja az utazásra való felkészülést és a magyar csapat kimerítő túráját. A barlang 2080 méter mélyen fekvő Game Over nevű terme a világ második legmélyebb, búvárfelszerelés nélkül is elérhető pontja. Ifj. Adamkó Péter barlangi búvárt kérdezzük.

Adás:
2019. február 18., hétfő 14.30
2019. február 19., kedd 1.30
2019. február 19., kedd 7.30

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
Szélesvásznú történelem - ajánló

Szélesvásznú történelem - ajánló

Szélesvásznú történelem címmel egyedülálló sorozatot indított útjára a HírTV, amelyben a rendszerváltás előtti évtizedek meghatározó, tévében mégis ritkán látható filmjei kerülnek hétről-hétre a képernyőre. A filmek levetítése előtt egy különleges magazinműsorban dolgozzák fel a szerkesztők az egyes alkotások hátterét, kulisszatitkait és eddig sosem látott-hallott részletek is kiderülnek. A sorozat műsorvezetője Bayer Zsolt.
Credo - ajánló

Credo - ajánló

Péntek délután 16 óra 5 perctől Credo. Világnézeti konfliktusok, elhallgatott jelenségek, védelemre szoruló értékek. Műsorvezető: Földi-Kovács Andrea.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!