2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Hírek 17:00

Magyarország élőben

Zsigó Róbert: A magyar áruházláncokban biztonsággal lehet vásárolni

Magyarország élelmiszerbiztonsági rendszere az egyik legjobb és legstabilabb Európában – erről beszélt Zsigó Róbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Zsigó Róbert: A magyar áruházláncokban biztonsággal lehet vásárolni

Járványügyi ellenőrzést tartottak a nagy áruházláncoknál. Hogyan vizsgáztunk, milyen a biztonsági szint – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos a szaktárca államtitkárának.

Biztonsággal lehet vásárolni az áruházláncokban. Húsvét előtt mindegyiket végigjárták, külön figyelmet szenteltek a személyi higiéné feltételeinek, de a fő hangsúlyt arra fektették a vizsgálatok során, hogy az áruházak minden olyan intézkedést megtettek-e, amelyek lehetővé teszik a biztonságos vásárlást a járványügyi helyzetben – mondta el Zsigó Róbert.

A magyar áruházláncokban biztonsággal lehet vásárolni, de ahhoz, hogy tényleg biztonságban legyünk, a vásárlóknak is be kell tartaniuk a szabályokat.

Bár az ellenőrzött áruházak 73 százalékának a bejáratánál nem volt kézfertőtlenítő kihelyezve, a vásárlótérben már voltak adagolók, mindezek mellett többek között a hűtők fogantyúit és a bevásárló kosarakat rendszeresen fertőtlenítették, a dolgozók pedig maszkban és kesztyűben látták el a mindennapi feladataikat – tette hozzá az államtitkár.

A Nébih az áruházak mellett a közétkeztetési konyhákat is ellenőrizte. Voltak kisebb hiányosságok, de ezek pótlásában a szaktárca háttérintézménye segített – hangzott. Az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár kitért arra is, hogy

a Nébih oldalán bárki számára elérhető egy olyan kiadvány, amely hasznos tanácsokat fogalmaz meg a háztartások konyháinak higiéniájáról is.

Zsigó Róbert a Hír TV műsorában is hangsúlyozta, Magyarország élelmiszer-biztonsági rendszere stabil, és arra kérte a nézőket, hogy lehetőség szerint válasszák a hazai termékeket.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!