2021. 09. 25. Szombat Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Vörös Tamás: Nem hagyjuk szó nélkül, hogy Pikó lerombolja Józsefváros eredményeit

Magyarország élőben című műsorunk stúdiójában Vörös Tamás, a józsefvárosi Fidesz–KDNP frakcióvezetője volt a műsorvezető Földi-Kovács Andrea vendége.

Közbeszerzési Hatósághoz fordul a józsefvárosi Fidesz, mert Pikó András polgármester egymaga döntött egy egymilliárdos megállapodásról. A szerződés tárgya a kerületi közétkeztetés volt. A Fidesz szerint kétes módon, a veszélyhelyzet utolsó napjait kihasználva, egymaga döntött a baloldali városvezető.

Vörös Tamás frakcióvezető arról is beszélt, hogy a Fidesz-KDNP május 25-én szerzett tudomást arról, hogy Pikó András, annak ellenére, hogy nem ügyvéd, hanem polgármester, felülbírálta a korábban hatályban lévő közbeszerzési szerződést.

Még 2015-ben, egy nagyon szigorúan elbírált pályázat megnyerésével szerzett ugyanis támogatást a közétkeztetésre Józsefváros önkormányzata.

Ezt követően Pikó András egymaga döntött arról, hogy egy egymilliárd forintos megállapodást kössön Józsefváros nevében. Ennek kapcsán több körülmény is felettébb gyanús a helyi Fidesz-KDNP számára.

Ami a bűnözést, a hajléktalanok kérdését, egyes szankciók indokolatlan kivezetését illeti, azt sem értik, a jelenlegi vezetés miért megy az előző városvezetés által elért dinamikus fejlődés támogatásával szemben.

Kapcsolódó anyagok:

A Közbeszerzési Hatósághoz fordul a Fidesz Pikó gyanús, egymilliárdos szerződése miatt

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!