2020. július 13.,
hétfő, Jenő napja

Vörös Tamás: Annyi pozíciót hozott létre a baloldal, ahány baloldali képviselő bejutott

Hír TV

2019. november 7., csütörtök 20:08

Józsefvárosban is aránytalanul osztotta el az új városvezetés a bizottsági helyeket, a fideszes képviselők nem kapták meg a mandátumarányuknak megfelelő helyeket - jelentette ki Vörös Tamás kormánypárti önkormányzati képviselő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A politikus kifejtette: a baloldali kádereknek kiosztott pozíciók mintegy 150 millió forint plusz kiadást jelent a városrészben.

Az alakuló ülésen meghozott döntések mindig szimbolikus erejűek, azt mutatják mi a legfontosabb az új vezetés számára, ezt egyébként tegnap Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere mondta. Melyek voltak az új kerületvezetés első döntései vagy rendeletei? - kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

A legfontosabb a szervezeti és működési szabályzat módosítása volt, ami azt jelenti, hogy az eddigi két bizottság helyett hat bizottságot hoztak létre. Nem tudtuk nem észrevenni egyébként, hogy annyi pozíciót hozott létre a baloldal ahány baloldali képviselő bejutott, ez azt jelenti, hogy az eddig két állandó bizottság helyett hat bizottság lett, ez azt jelenti, hogy hat elnököt is adnak a baloldaliak, a Fidesz-KDNP képviselőcsoportjának nem ajánlottak fel egyetlen bizottsági elnöki posztot sem és ami talán a legsúlyosabb, az az, hogy mindez közel 30 millió forinttal többe fog kerülni ez a struktúra, mint a korábbi, évente. Ez egy ciklusra vetítve 150 millió forint, tehát ahhoz képest, hogy arról beszéltek a baloldali politikusok, hogy amellett, hogy minta demokráciát hoznak létre jó gazdái lesznek ennek a kerületnek és megmutatják, hogyan is kell visszafogottan gazdálkodni, de legelső lépésük az volt, hogy megemelték az önkormányzat képviselőire jutó juttatásokat.

- mondta Vörös Tamás, a Fidesz VIII. kerületi képviselőcsoportjának szóvivője.

Hír TV