2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Magyarország élőben

Völner Pál: Valós veszélyeket hordoz az isztambuli egyezmény

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára volt a vendége.

  • Völner Pál: Valós veszélyeket hordoz az isztambuli egyezmény

Az Európai Tanács által életre hívott Isztambuli Egyezményt több tagállam, köztük Magyarország sem ratifikálta arra hivatkozva, hogy tulajdonképpen nem pusztán a nőket ért erőszak elleni fellépésről van szó, hanem valójában a gender-ideológiát emelné be valamilyen jogi szabályozás keretén belül az azt elfogadó országokban. Kifejtené kérem, hogy mi köze van az Isztambuli Egyezménynek a gender-ideológiához? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Az Isztambuli Egyezmény a nők védelméről szól, ezért mi is lelkesen aláírtuk, 2011-ben induló folyamatról beszélünk. Azonban vannak olyan passzusai, amelyek az úgynevezett társadalmi nem kifejezést használják, ezt talán jobban ismerik onnan, hogy ezek homosexuális, leszbikus csoportok, akiket egy sorba akar helyezni. A 2015-ös évre gondolva, amikor a migrációs hullám beindult, a Genfi Menekültügyi Egyezmény a nők és a gyerekek védelméről külön rendelkezik, mely szerint őket külön eljárásba kell oltalmazotti státuszba helyezni és erre a társadalmi nemre hivatkozva ugyanilyen oltalmazotti státuszt kérnek maguknak más emberek is. Kicsit ellenőrizhetetlen, hogy valaki tényleg rendelkezik-e ilyen irányultsággal vagy nem, tehát alkalmazhatatlanná teszi az eddigi szabályozási rendszert, arról nem is beszélve, hogy magyar jogrendszeren belül az alaptörvény férfiakról és nőkről beszél, tehát egy idegen elem merülne fel ezzel. A másik, hogy van egy szakértői csoport, ami az Isztambuli Egyezménnyel foglalkozik és az olaszokat már el is kezdték piszkálni, hogy ezt a fajta társadalmi nem privilegizált helyzetét nem érvényesíti a migráció során. Vannak valós tartalmi veszélyei, a magyar szabályozással ellentétes elemei, ha ebbe az irányba elindulunk és ezért mondjuk azt, hogy az egyezmény ebben a formában nem elfogadható. Az összes többi részét, ami a nők védelmére vonatkozik azt a minisztérium honlapjára fel is tettük, paragrafusoknak megfelelően talán még szigorúbb szabályozást tudtunk a büntető törvénykönyvben és egyéb helyeken megjelentetni, mint amit az egyezmény tartalmaz.

-          mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!