2022. 08. 13. Szombat Ipoly napja
Jelenleg a TV-ben:

Poltikai hobbista

Következik:

Napi aktuális 10:30

Magyarország élőben

Völner Pál: Valós veszélyeket hordoz az isztambuli egyezmény

A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára volt a vendége.

  • Völner Pál: Valós veszélyeket hordoz az isztambuli egyezmény

Az Európai Tanács által életre hívott Isztambuli Egyezményt több tagállam, köztük Magyarország sem ratifikálta arra hivatkozva, hogy tulajdonképpen nem pusztán a nőket ért erőszak elleni fellépésről van szó, hanem valójában a gender-ideológiát emelné be valamilyen jogi szabályozás keretén belül az azt elfogadó országokban. Kifejtené kérem, hogy mi köze van az Isztambuli Egyezménynek a gender-ideológiához? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Az Isztambuli Egyezmény a nők védelméről szól, ezért mi is lelkesen aláírtuk, 2011-ben induló folyamatról beszélünk. Azonban vannak olyan passzusai, amelyek az úgynevezett társadalmi nem kifejezést használják, ezt talán jobban ismerik onnan, hogy ezek homosexuális, leszbikus csoportok, akiket egy sorba akar helyezni. A 2015-ös évre gondolva, amikor a migrációs hullám beindult, a Genfi Menekültügyi Egyezmény a nők és a gyerekek védelméről külön rendelkezik, mely szerint őket külön eljárásba kell oltalmazotti státuszba helyezni és erre a társadalmi nemre hivatkozva ugyanilyen oltalmazotti státuszt kérnek maguknak más emberek is. Kicsit ellenőrizhetetlen, hogy valaki tényleg rendelkezik-e ilyen irányultsággal vagy nem, tehát alkalmazhatatlanná teszi az eddigi szabályozási rendszert, arról nem is beszélve, hogy magyar jogrendszeren belül az alaptörvény férfiakról és nőkről beszél, tehát egy idegen elem merülne fel ezzel. A másik, hogy van egy szakértői csoport, ami az Isztambuli Egyezménnyel foglalkozik és az olaszokat már el is kezdték piszkálni, hogy ezt a fajta társadalmi nem privilegizált helyzetét nem érvényesíti a migráció során. Vannak valós tartalmi veszélyei, a magyar szabályozással ellentétes elemei, ha ebbe az irányba elindulunk és ezért mondjuk azt, hogy az egyezmény ebben a formában nem elfogadható. Az összes többi részét, ami a nők védelmére vonatkozik azt a minisztérium honlapjára fel is tettük, paragrafusoknak megfelelően talán még szigorúbb szabályozást tudtunk a büntető törvénykönyvben és egyéb helyeken megjelentetni, mint amit az egyezmény tartalmaz.

-          mondta Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!