2022. 08. 10. Szerda Lőrinc napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Magyarország élőben

Völner Pál: Szigorodik a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége

Nem szabadulhatnak idő előtt az erőszakos bűncselekmények elkövetői, erről hétfőn tartott vitát a parlament. A győri kettős gyilkosság rávilágított arra, nem maradhat puhány a jog az elkövetőkkel szemben. A Magyarország élőben vendége Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

  • Völner Pál: Szigorodik a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége

Ne lehessen feltételesen sem szabadlábra helyezni azokat a bűnözőket, akiket erőszakos bűncselekményekért ítéltek el. Erről tartott vitát hétfőn a parlament. A néhány hónapja történt győri kettős gyermekgyilkosság volt a legutóbbi eset, amely rávilágított arra, hogy van szigorítani való a törvényen. Vendégünk a stúdióban Völner Pál, az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

„Azok a Soros szervezetek, amelyeket nemzetközileg pénzelnek perben, haragban állnak a magyar állammal, hiszen a börtönzsúfoltság kérdésében is vitték a pereket. Strasbourgban számtalan ügyben támadnak minket, ezek a szervezetek ugyanakkor szakértőként szerepelnek a bizottság háta mögött, amikor Magyarországról készülnek ezek a jelentések. (…) Gyakorlatilag homlok egyenest mást mondanak, mint ami a magyar valóság”

- mondta a jogállamisági eljárás kapcsán Völner Pál.

„Nem a feltételes szabadlábra bocsátás és nem az erőszakos bűncselekményekre lebontva, de a bűnismétlés körül-belül olyan 23%-os arányban van. (…) A 2013-ban bevezetett új büntető törvénykönyvnek azért vannak olyan hatásai is, hogy például 2019-ig 6400-ról 3500-ra esett vissza az az esetszám, ami ebbe a kategóriába tartozik”

- fogalmazott az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette, a büntetőpolitika hoz eredményeket.

A szándékos erőszakos bűncselekményeknél, a legsúlyosabban büntetetteknél érvényes a szigorítás, bár a bíróságnak van mérlegelési jogköre bizonyos intézkedések után, illetve a nyolc évnél kevesebb büntetéssel sújtható esetekben. A többi ügyben, az erőszakos bűncselekményeknél ez kizárásra kerül amennyiben a parlament elfogadja.

Teljes beszélgetés:

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!