2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Magyarország élőben

Völner Pál: Szigorodik a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége

Nem szabadulhatnak idő előtt az erőszakos bűncselekmények elkövetői, erről hétfőn tartott vitát a parlament. A győri kettős gyilkosság rávilágított arra, nem maradhat puhány a jog az elkövetőkkel szemben. A Magyarország élőben vendége Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Ne lehessen feltételesen sem szabadlábra helyezni azokat a bűnözőket, akiket erőszakos bűncselekményekért ítéltek el. Erről tartott vitát hétfőn a parlament. A néhány hónapja történt győri kettős gyermekgyilkosság volt a legutóbbi eset, amely rávilágított arra, hogy van szigorítani való a törvényen. Vendégünk a stúdióban Völner Pál, az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

„Azok a Soros szervezetek, amelyeket nemzetközileg pénzelnek perben, haragban állnak a magyar állammal, hiszen a börtönzsúfoltság kérdésében is vitték a pereket. Strasbourgban számtalan ügyben támadnak minket, ezek a szervezetek ugyanakkor szakértőként szerepelnek a bizottság háta mögött, amikor Magyarországról készülnek ezek a jelentések. (…) Gyakorlatilag homlok egyenest mást mondanak, mint ami a magyar valóság”

- mondta a jogállamisági eljárás kapcsán Völner Pál.

„Nem a feltételes szabadlábra bocsátás és nem az erőszakos bűncselekményekre lebontva, de a bűnismétlés körül-belül olyan 23%-os arányban van. (…) A 2013-ban bevezetett új büntető törvénykönyvnek azért vannak olyan hatásai is, hogy például 2019-ig 6400-ról 3500-ra esett vissza az az esetszám, ami ebbe a kategóriába tartozik”

- fogalmazott az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette, a büntetőpolitika hoz eredményeket.

A szándékos erőszakos bűncselekményeknél, a legsúlyosabban büntetetteknél érvényes a szigorítás, bár a bíróságnak van mérlegelési jogköre bizonyos intézkedések után, illetve a nyolc évnél kevesebb büntetéssel sújtható esetekben. A többi ügyben, az erőszakos bűncselekményeknél ez kizárásra kerül amennyiben a parlament elfogadja.

Teljes beszélgetés:

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!