2024. 02. 27. Kedd Edina napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Magyarország élőben

Völner Pál: Szigorodik a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége

Nem szabadulhatnak idő előtt az erőszakos bűncselekmények elkövetői, erről hétfőn tartott vitát a parlament. A győri kettős gyilkosság rávilágított arra, nem maradhat puhány a jog az elkövetőkkel szemben. A Magyarország élőben vendége Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

  • Völner Pál: Szigorodik a feltételes szabadságra bocsátás lehetősége

Ne lehessen feltételesen sem szabadlábra helyezni azokat a bűnözőket, akiket erőszakos bűncselekményekért ítéltek el. Erről tartott vitát hétfőn a parlament. A néhány hónapja történt győri kettős gyermekgyilkosság volt a legutóbbi eset, amely rávilágított arra, hogy van szigorítani való a törvényen. Vendégünk a stúdióban Völner Pál, az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára.

„Azok a Soros szervezetek, amelyeket nemzetközileg pénzelnek perben, haragban állnak a magyar állammal, hiszen a börtönzsúfoltság kérdésében is vitték a pereket. Strasbourgban számtalan ügyben támadnak minket, ezek a szervezetek ugyanakkor szakértőként szerepelnek a bizottság háta mögött, amikor Magyarországról készülnek ezek a jelentések. (…) Gyakorlatilag homlok egyenest mást mondanak, mint ami a magyar valóság”

- mondta a jogállamisági eljárás kapcsán Völner Pál.

„Nem a feltételes szabadlábra bocsátás és nem az erőszakos bűncselekményekre lebontva, de a bűnismétlés körül-belül olyan 23%-os arányban van. (…) A 2013-ban bevezetett új büntető törvénykönyvnek azért vannak olyan hatásai is, hogy például 2019-ig 6400-ról 3500-ra esett vissza az az esetszám, ami ebbe a kategóriába tartozik”

- fogalmazott az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára. Hozzátette, a büntetőpolitika hoz eredményeket.

A szándékos erőszakos bűncselekményeknél, a legsúlyosabban büntetetteknél érvényes a szigorítás, bár a bíróságnak van mérlegelési jogköre bizonyos intézkedések után, illetve a nyolc évnél kevesebb büntetéssel sújtható esetekben. A többi ügyben, az erőszakos bűncselekményeknél ez kizárásra kerül amennyiben a parlament elfogadja.

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!