2021. 09. 16. Csütörtök Edit napja
Jelenleg a TV-ben:

Sporthírek

Következik:

Hírek 13:00

Magyarország élőben

Völner Pál: Még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé a Szeviép-ügyben

Jogosnak tartja az Országos Bírói Hivatal új elnökének vizsgálatát a Szeviép-ügyben a Szegedi Törvényszékkel kapcsolatban Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban kifejtette: több bírói vezető esetén is összeférhetetlenség merült fel az ügyben. A politikus reagált Botka László szegedi polgármester azon kijelentésére is, melyben a Szegedi Törvényszéket ért kritikák kapcsán diktatúrát emlegetett.

Ön szerint túlzó volt a beavatkozás? – tette fel kérdését Völner Pálnak a műsorvezető Földi-Kovács Andrea.

„Szerintem beavatkozás nem történt, mivel az Országos Bírósági Hivatal elnöke rendelte el és semmilyen kormányzati, parlamenti, vagy egyéb lépés nem történt. A politikusoknak választott képviselőknek minden joga megvan, ahogy Botka úrnak, mint polgármesternek is, aki szintén véleményt nyilváníthat, hogy bizonyos döntésekkel kapcsolatban a társadalom véleményét, a választóik véleményét tolmácsolják. Ebben az ügyben szerintem a polgármester úr vesztésre áll. Tehát az emberek igazságérzetét sérti, hogy eltűnik több milliárd forint, nem fizetnek ki több száz alvállalkozót - mikor megvan a kár, megvan, hogy ki okozta a kárt. Az elsőfok megállapította a felelősséget is, majd a másodfokon jön egy az összeférhetetlenségi szabályokba ütköző tanácsösszeállítás. Látható a gazdasági kapcsolat az érintett körrel. Botka Lászlót szerintem ide sorolhatjuk, miután elég vehemensen szólalt fel mind a két foknál. Az a része a dolognak, hogy bizonyítottság hiányában futni hagyják azokat, akik ezt a cselekménysorozatot elkövették, ott szerintem még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé ebben az ügyben.”

 – foglalta össze véleményét Völner Pál.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Mozaik: Modern és hatékony fogyás-program

A Mozaikban elmentünk egy fotókiállításra, az esti Bayer Leverkusen - Ferencváros Európa-liga mérkőzés kapcsán a helyszínről kapcsoltuk kollégánkat és eljött hozzánk a Játékszín igazgatója, Bank Tamás.

Műsorok

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.

Publi Cafe - ajánló

A hétköznaponként jelentkező Publi Cafe politológusok és publicisták segítségével vizsgálja politika és a média szerepét. 20 óra 5 perctől.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!