2022. 08. 16. Kedd Ábrahám napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:30

Magyarország élőben

Völner Pál: Még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé a Szeviép-ügyben

Jogosnak tartja az Országos Bírói Hivatal új elnökének vizsgálatát a Szeviép-ügyben a Szegedi Törvényszékkel kapcsolatban Völner Pál. Az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Magyarország élőben című műsorunkban kifejtette: több bírói vezető esetén is összeférhetetlenség merült fel az ügyben. A politikus reagált Botka László szegedi polgármester azon kijelentésére is, melyben a Szegedi Törvényszéket ért kritikák kapcsán diktatúrát emlegetett.

  • Völner Pál: Még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé a Szeviép-ügyben

Ön szerint túlzó volt a beavatkozás? – tette fel kérdését Völner Pálnak a műsorvezető Földi-Kovács Andrea.

„Szerintem beavatkozás nem történt, mivel az Országos Bírósági Hivatal elnöke rendelte el és semmilyen kormányzati, parlamenti, vagy egyéb lépés nem történt. A politikusoknak választott képviselőknek minden joga megvan, ahogy Botka úrnak, mint polgármesternek is, aki szintén véleményt nyilváníthat, hogy bizonyos döntésekkel kapcsolatban a társadalom véleményét, a választóik véleményét tolmácsolják. Ebben az ügyben szerintem a polgármester úr vesztésre áll. Tehát az emberek igazságérzetét sérti, hogy eltűnik több milliárd forint, nem fizetnek ki több száz alvállalkozót - mikor megvan a kár, megvan, hogy ki okozta a kárt. Az elsőfok megállapította a felelősséget is, majd a másodfokon jön egy az összeférhetetlenségi szabályokba ütköző tanácsösszeállítás. Látható a gazdasági kapcsolat az érintett körrel. Botka Lászlót szerintem ide sorolhatjuk, miután elég vehemensen szólalt fel mind a két foknál. Az a része a dolognak, hogy bizonyítottság hiányában futni hagyják azokat, akik ezt a cselekménysorozatot elkövették, ott szerintem még a szegedi választók sem állnak be Botka László mögé ebben az ügyben.”

 – foglalta össze véleményét Völner Pál.

Teljes adás:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!