2022. 08. 17. Szerda Jácint napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Háború Ukrajnában 08:00

Magyarország élőben

Völner Pál: A migrációpárti erők a jogállamisági eljárással akarnak sarokba szorítani minket

Ha jogalap nélkül indulna el a hetes cikkely szerinti eljárás Magyarország ellen, nagyon furcsa lenne, hogyha azt nem lehetne megtámadni. A fenti érvelésekkel pedig a kormány nem ért egyet - mondta el Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Völner Pál arról is beszélt, hogy ezt az eljárást azért lebegtetik még mindig, hogy ezzel sarokba szorítsák hazánkat és a többi tagországot is.

  • Völner Pál: A migrációpárti erők a jogállamisági eljárással akarnak sarokba szorítani minket

Hétfőn tartott az Európai Bíróság egy tárgyalást abban az ügyben, amelyben Magyarország az Európai Parlamentet perelte be amiatt, mert a Sargentini-jelentés megszavazásakor a tartózkodó voksokat nem számolták bele. Mit szeretne elérni a magyar kormány – tette fel a kérdést Völner Pálnak Földi-Kovács Andrea.

Gyakorlatilag a Parlament kezdeményezése volt ez a jelentés, a Tanácsnak kellene elindítania a jogállamisági eljárási vizsgálatot. De amennyiben a szavazás érvénytelen volt, tehát nem volt meg a többség, akkor el sem indul ez az eljárás. A magyar kormány azt szeretné elérni, hogy ne induljon el az eljárás, főleg ne ilyen módon – szögezte le az államtitkár, majd hozzátette, hogy unió testülete rendelkezik arról, hogy a különleges szavazásokkor kétharmados többségre van szükség, de a Parlament arra hivatkozik, hogy csak az igen és a nem szavazatokat hajlandó figyelembe venni, a tartózkodókat nem, mivel ez nem egy különleges szavazás volt, a szerződés szerint viszont annak számított. De elhangzott az is, hogy nincs jogkövetkezménye a hetes cikk szerinti eljárás lefolytatásának, ha a Tanács döntött, majd azt lehet megtámadni.

Völner Pál azt is kihangsúlyozta, hogy ha jogalap nélkül indulna egy eljárás, nagyon furcsa lenne az, hogyha azt nem lehetne megtámadni. A fenti érvelésekkel pedig a kormány nem ért egyet

– húzta alá.

Földi-Kovács Andrea arra is kíváncsi volt, hogy miért lebegtethetik még mindig az eljárás lefolytatását. Völner Pál szerint

ez egy nagyon kényelmes helyzet azoknak a balliberális erőknek, amelyek a migrációt erőltetik vagy annak idején a túlzott deficit eljárást indították ellenünk. Ezek az érdekcsoportok ezzel az eljárással akarják Magyarországot sarokba szorítani, nyomás alatt tartani. Döntés pedig azért nem születik, mert ha az nekünk kedvezne, akkor kiderülne, hogy ez az egész egy erőltetett és politikai folyamat

– szögezte le az államtitkár.

Völner Pál szerint Magyarország és Lengyelország szorongatásával még nem áll meg ez a folyamat, azok a tagországok, amelyek nem állnak majd be a sorba, és nem menetelnek az egységes európai államok irányába, mind sorra kerülnek majd.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Taxiból rángatták ki a sértetteket a garázda testvérek

Taxiból rángatták ki a sértetteket a garázda testvérek

A Kaposvári Járási Ügyészség csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a négy személlyel szemben, akik egy kaposvári vendéglátóhely előtt bántalmazták két férfi ismerősüket, miután a távozni készülő sértetteket kihúzták a taxiból.

Műsorok

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas - a HírTV műsorán!

CPAC Texas! A világ legnagyobb és legbefolyásosabb konzervatív rendezvényén Orbán Viktor mond nyitóbeszédet! A magyar miniszterelnök dallasi beszéde augusztus 4-én 20 óra 30 perctől a HírTV műsorán!!!
Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!