2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

CPAC Magyarország 2024 14:05

Magyarország élőben

Völner Pál: A migrációpárti erők a jogállamisági eljárással akarnak sarokba szorítani minket

Ha jogalap nélkül indulna el a hetes cikkely szerinti eljárás Magyarország ellen, nagyon furcsa lenne, hogyha azt nem lehetne megtámadni. A fenti érvelésekkel pedig a kormány nem ért egyet - mondta el Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Völner Pál arról is beszélt, hogy ezt az eljárást azért lebegtetik még mindig, hogy ezzel sarokba szorítsák hazánkat és a többi tagországot is.

  • Völner Pál: A migrációpárti erők a jogállamisági eljárással akarnak sarokba szorítani minket

Hétfőn tartott az Európai Bíróság egy tárgyalást abban az ügyben, amelyben Magyarország az Európai Parlamentet perelte be amiatt, mert a Sargentini-jelentés megszavazásakor a tartózkodó voksokat nem számolták bele. Mit szeretne elérni a magyar kormány – tette fel a kérdést Völner Pálnak Földi-Kovács Andrea.

Gyakorlatilag a Parlament kezdeményezése volt ez a jelentés, a Tanácsnak kellene elindítania a jogállamisági eljárási vizsgálatot. De amennyiben a szavazás érvénytelen volt, tehát nem volt meg a többség, akkor el sem indul ez az eljárás. A magyar kormány azt szeretné elérni, hogy ne induljon el az eljárás, főleg ne ilyen módon – szögezte le az államtitkár, majd hozzátette, hogy unió testülete rendelkezik arról, hogy a különleges szavazásokkor kétharmados többségre van szükség, de a Parlament arra hivatkozik, hogy csak az igen és a nem szavazatokat hajlandó figyelembe venni, a tartózkodókat nem, mivel ez nem egy különleges szavazás volt, a szerződés szerint viszont annak számított. De elhangzott az is, hogy nincs jogkövetkezménye a hetes cikk szerinti eljárás lefolytatásának, ha a Tanács döntött, majd azt lehet megtámadni.

Völner Pál azt is kihangsúlyozta, hogy ha jogalap nélkül indulna egy eljárás, nagyon furcsa lenne az, hogyha azt nem lehetne megtámadni. A fenti érvelésekkel pedig a kormány nem ért egyet

– húzta alá.

Földi-Kovács Andrea arra is kíváncsi volt, hogy miért lebegtethetik még mindig az eljárás lefolytatását. Völner Pál szerint

ez egy nagyon kényelmes helyzet azoknak a balliberális erőknek, amelyek a migrációt erőltetik vagy annak idején a túlzott deficit eljárást indították ellenünk. Ezek az érdekcsoportok ezzel az eljárással akarják Magyarországot sarokba szorítani, nyomás alatt tartani. Döntés pedig azért nem születik, mert ha az nekünk kedvezne, akkor kiderülne, hogy ez az egész egy erőltetett és politikai folyamat

– szögezte le az államtitkár.

Völner Pál szerint Magyarország és Lengyelország szorongatásával még nem áll meg ez a folyamat, azok a tagországok, amelyek nem állnak majd be a sorba, és nem menetelnek az egységes európai államok irányába, mind sorra kerülnek majd.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!