2021. 09. 23. Csütörtök Tekla napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 21:00

Magyarország élőben

Völner Pál: A bukott baloldalnak iszonyú nagy a frusztrációja

Bírálja az Európai Parlament több frakciója is az EU-csúcson elfogadott egyezséget. Az EP szerint hiba volt gyengíteni a jogállamiság megerősítésére tett eddigi törekvéseket. A stúdióban Völner Pál, az igazságügyi minisztérium politikai államtitkára beszélt a megállapodásról.

Kicsi a valószínűsége annak, hogy az Európai Parlament megtorpedózza az EU-csúcson elfogadott költségvetést és mentőcsomagot – erről beszélt a Magyarország élőben című műsorunkban Völner Pál. Az EP több frakciója is közös állásfoglalásban bírálja a keddi megállapodást, amely szerintük gyengíti a jogállamiság megerősítésére tett eddigi törekvéseket. Az igazságügyi minisztérium parlamenti államtitkára úgy véli: a csütörtöki rendkívüli ülésen nem várható rendkívüli fordulat.  

„A magyarországi bukott baloldalnak egy iszonyú nagy frusztrációja van, ezt idehaza a választók nem hajlandók jutalmazni. Kint viszont úgy viselkednek, mintha ők is ilyen bevett, régi baloldali pártok lennének. Nem a kommunista értelemben, hanem a szociáldemokrata értelemben. Érthetetlen módon a kintiek a történelmet és a teljesítményt nem nézik. Pusztán azért, mert azonos pártcsaládba tartoznak gyakorlatilag elvtelenül képesek támadni Magyarországot, ezekbe a gazdasági, költségvetési döntésekbe is politikát visznek. Nekünk két elvárásunk volt, hogy politika mentes megállapodás szülessen és igazságos”  

- fogalmazott az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára.

Teljes beszélgetés:

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!