2021. augusztus 3.,
kedd, Hermina napja

Volner János a Pegasus-ügyről: a baloldal állításait bemondásra el kellene hinni?

2021. július 21., szerda 19:58

A baloldal nemzetközi hálózatát sejti a Pegasus-ügy mögött Volner János. Trombitás Kristóf vendége volt a független parlamenti képviselő, aki szerint információs hadviselés zajlik Magyarország ellen.

Vasárnap óta a Pegasus új értelmet kapott a magyar közbeszédben. Egy izraeli kémprogramról van szó, amit állítólag a magyar kormány is használ és állítólag ellenzéki újságírókat, üzletembereket és politikusokat figyeltek vele.

A Le Monde című francia napilap szerint például Emmanuel Macron francia elnök telefonját is célba vette egy marokkói állambiztonsági szolgálat lehetséges megfigyelés céljából a Pegasus nevű kémprogrammal.

Volner János Magyarország élőben című műsorunkban megismételte: nyilvánvaló, hogy információs hadviselés zajlik hazánk ellen, hiszen – tette hozzá – mennyire bizarr az, hogy egy, a nemzetközi térben teljesen súlytalan, Panyi Szabolcs nevű újságíró állítólagos megfigyelési ügyéről óriási terjedelemben cikkek tucatjaiban számol be világszerte a balliberális sajtó., ehhez képest Emmanuel Macron francia elnök megfigyeléséről nem is hallani.

A Macron-féle ügynek már a közvélemény elé tár tematizációban is meg kellett volna előznie a magyarországi újságíró ügyét, de itt nem ez volt a cél, hanem az, hogy egy újabb konfrontációs felületet nyissanak Magyarországgal szemben

– mutatott rá a politikus.

Volner János adásunkban felidézte, hogy levelet intéztek a Pegasus ügyet elsők között megszellőztető The Guardian nevű újsághoz, és kérvényezték hogy saját informatikai szakértőik is betekintést kaphassnak abba a módszertanba és a rendelkezésre álló bizonyítékokba, melyre állításaikat alapozzák. 

Trombitás Kristóf arról is kérdezte a volt jobbikos politikust, hogy mi a véleménye a jelenlegi Jobbikról. A kérdésre reagálva Volner elmondta, már azt is szégyelli, hogy valaha is a Jobbik soraiba tartozott. Hozzátette:

ez egy politikai pornó Gyurcsány Ferenccel, amit borzalmas látni. 

Teljes beszélgetés: