2021. 10. 20. Szerda Vendel napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Volner János a Pegasus-ügyről: a baloldal állításait bemondásra el kellene hinni?

A baloldal nemzetközi hálózatát sejti a Pegasus-ügy mögött Volner János. Trombitás Kristóf vendége volt a független parlamenti képviselő, aki szerint információs hadviselés zajlik Magyarország ellen.

Vasárnap óta a Pegasus új értelmet kapott a magyar közbeszédben. Egy izraeli kémprogramról van szó, amit állítólag a magyar kormány is használ és állítólag ellenzéki újságírókat, üzletembereket és politikusokat figyeltek vele.

A Le Monde című francia napilap szerint például Emmanuel Macron francia elnök telefonját is célba vette egy marokkói állambiztonsági szolgálat lehetséges megfigyelés céljából a Pegasus nevű kémprogrammal.

Volner János Magyarország élőben című műsorunkban megismételte: nyilvánvaló, hogy információs hadviselés zajlik hazánk ellen, hiszen – tette hozzá – mennyire bizarr az, hogy egy, a nemzetközi térben teljesen súlytalan, Panyi Szabolcs nevű újságíró állítólagos megfigyelési ügyéről óriási terjedelemben cikkek tucatjaiban számol be világszerte a balliberális sajtó., ehhez képest Emmanuel Macron francia elnök megfigyeléséről nem is hallani.

A Macron-féle ügynek már a közvélemény elé tár tematizációban is meg kellett volna előznie a magyarországi újságíró ügyét, de itt nem ez volt a cél, hanem az, hogy egy újabb konfrontációs felületet nyissanak Magyarországgal szemben

– mutatott rá a politikus.

Volner János adásunkban felidézte, hogy levelet intéztek a Pegasus ügyet elsők között megszellőztető The Guardian nevű újsághoz, és kérvényezték hogy saját informatikai szakértőik is betekintést kaphassnak abba a módszertanba és a rendelkezésre álló bizonyítékokba, melyre állításaikat alapozzák. 

Trombitás Kristóf arról is kérdezte a volt jobbikos politikust, hogy mi a véleménye a jelenlegi Jobbikról. A kérdésre reagálva Volner elmondta, már azt is szégyelli, hogy valaha is a Jobbik soraiba tartozott. Hozzátette:

ez egy politikai pornó Gyurcsány Ferenccel, amit borzalmas látni. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Szükség van a nemzeti szuverenitást védő álláspontok megerősítésére

A pénzügyi zsarolás sem megengedett, ahogy a kényszerítés, zsarolás sem, a demokrácia így nem működik - jelentette ki Mateusz Morawieczki a lengyel jogállamiságról tartott európai parlamenti plenáris ülésen. Halkó Petrát, a Századvég nemzetközi elemzőjét kérdeztük. Közlése szerint a kettős mérce egy létező jelenség az Európai Unióban.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!