2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Sajtóklub 08:05

Magyarország élőben

Volner János a Pegasus-ügyről: a baloldal állításait bemondásra el kellene hinni?

A baloldal nemzetközi hálózatát sejti a Pegasus-ügy mögött Volner János. Trombitás Kristóf vendége volt a független parlamenti képviselő, aki szerint információs hadviselés zajlik Magyarország ellen.

  • Volner János a Pegasus-ügyről: a baloldal állításait bemondásra el kellene hinni?

Vasárnap óta a Pegasus új értelmet kapott a magyar közbeszédben. Egy izraeli kémprogramról van szó, amit állítólag a magyar kormány is használ és állítólag ellenzéki újságírókat, üzletembereket és politikusokat figyeltek vele.

A Le Monde című francia napilap szerint például Emmanuel Macron francia elnök telefonját is célba vette egy marokkói állambiztonsági szolgálat lehetséges megfigyelés céljából a Pegasus nevű kémprogrammal.

Volner János Magyarország élőben című műsorunkban megismételte: nyilvánvaló, hogy információs hadviselés zajlik hazánk ellen, hiszen – tette hozzá – mennyire bizarr az, hogy egy, a nemzetközi térben teljesen súlytalan, Panyi Szabolcs nevű újságíró állítólagos megfigyelési ügyéről óriási terjedelemben cikkek tucatjaiban számol be világszerte a balliberális sajtó., ehhez képest Emmanuel Macron francia elnök megfigyeléséről nem is hallani.

A Macron-féle ügynek már a közvélemény elé tár tematizációban is meg kellett volna előznie a magyarországi újságíró ügyét, de itt nem ez volt a cél, hanem az, hogy egy újabb konfrontációs felületet nyissanak Magyarországgal szemben

– mutatott rá a politikus.

Volner János adásunkban felidézte, hogy levelet intéztek a Pegasus ügyet elsők között megszellőztető The Guardian nevű újsághoz, és kérvényezték hogy saját informatikai szakértőik is betekintést kaphassnak abba a módszertanba és a rendelkezésre álló bizonyítékokba, melyre állításaikat alapozzák. 

Trombitás Kristóf arról is kérdezte a volt jobbikos politikust, hogy mi a véleménye a jelenlegi Jobbikról. A kérdésre reagálva Volner elmondta, már azt is szégyelli, hogy valaha is a Jobbik soraiba tartozott. Hozzátette:

ez egy politikai pornó Gyurcsány Ferenccel, amit borzalmas látni. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Vezércikk - Újabb kínos üggyel kell szembesülnie Magyar Péternek + videó

Kétes üzleti ügyei mellett újabb részletekre derült fény Deák Boldizsár múltjából. A Tisza Párt alelnöke, akivel Magyar Péter összeállt politikusi karrierje érdekében, ügynök és besúgó lehetett. Az újabb fejleményekről Kacsoh Dániel, Pindroch Tamás és Lentulai Krisztián is elmondják véleményüket a Vezércikkben.
Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Már zajlik Irán és Izrael háborúja + videó

Az Irán által támogatott Hezbollah libanoni síita fegyveres szervezet több tucat rakétát lőtt ki izraeli állásokra. Az egyre mérgesedő iráni és izraeli konfliktusról Kovács Tamás, az NKE Rendészettudományi Kar Rendészetelméleti és Történeti Tanszékének egyetemi docense beszélt a HírTV stúdiójában. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!