2022. 09. 26. Hétfő Jusztina napja
Jelenleg a TV-ben:

Interpellációk

Következik:

Híradó 16:55

Magyarország élőben

Volner János a Pegasus-ügyről: a baloldal állításait bemondásra el kellene hinni?

A baloldal nemzetközi hálózatát sejti a Pegasus-ügy mögött Volner János. Trombitás Kristóf vendége volt a független parlamenti képviselő, aki szerint információs hadviselés zajlik Magyarország ellen.

  • Volner János a Pegasus-ügyről: a baloldal állításait bemondásra el kellene hinni?

Vasárnap óta a Pegasus új értelmet kapott a magyar közbeszédben. Egy izraeli kémprogramról van szó, amit állítólag a magyar kormány is használ és állítólag ellenzéki újságírókat, üzletembereket és politikusokat figyeltek vele.

A Le Monde című francia napilap szerint például Emmanuel Macron francia elnök telefonját is célba vette egy marokkói állambiztonsági szolgálat lehetséges megfigyelés céljából a Pegasus nevű kémprogrammal.

Volner János Magyarország élőben című műsorunkban megismételte: nyilvánvaló, hogy információs hadviselés zajlik hazánk ellen, hiszen – tette hozzá – mennyire bizarr az, hogy egy, a nemzetközi térben teljesen súlytalan, Panyi Szabolcs nevű újságíró állítólagos megfigyelési ügyéről óriási terjedelemben cikkek tucatjaiban számol be világszerte a balliberális sajtó., ehhez képest Emmanuel Macron francia elnök megfigyeléséről nem is hallani.

A Macron-féle ügynek már a közvélemény elé tár tematizációban is meg kellett volna előznie a magyarországi újságíró ügyét, de itt nem ez volt a cél, hanem az, hogy egy újabb konfrontációs felületet nyissanak Magyarországgal szemben

– mutatott rá a politikus.

Volner János adásunkban felidézte, hogy levelet intéztek a Pegasus ügyet elsők között megszellőztető The Guardian nevű újsághoz, és kérvényezték hogy saját informatikai szakértőik is betekintést kaphassnak abba a módszertanba és a rendelkezésre álló bizonyítékokba, melyre állításaikat alapozzák. 

Trombitás Kristóf arról is kérdezte a volt jobbikos politikust, hogy mi a véleménye a jelenlegi Jobbikról. A kérdésre reagálva Volner elmondta, már azt is szégyelli, hogy valaha is a Jobbik soraiba tartozott. Hozzátette:

ez egy politikai pornó Gyurcsány Ferenccel, amit borzalmas látni. 

Teljes beszélgetés: 

 

 

 

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!