2021. július 24.,
szombat, Kinga, Kincső napja

Vándorkiállítás a 2006-os véres rendőrterrorról

2021. június 3., csütörtök 19:55

Vándorkiállításon mutatja be a 15 évvel ezelőtti jogellenes rendőri fellépéseket a Civil Összefogás Fóruma. A szervezők szerint azért is fontos a 2006-os események felidézése, mert az akkori politikai elit meghatározó figurái ma már tagadják a rendőrterror tényét és közben újból hatalomra készülnek.

A tömegoszlatásról készült képeket, valamint a 15 éve használt fegyvereket és eszközöket köztereken állítják ki.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője és ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője voltak Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendégei, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Hogyan fordulhatott elő egy európai uniós tagországban, 2006-ban, következmények nélkül egy ilyen eset?”

- tett fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Nem magától. Lényegében az akkori hatalom akaratának és elvárásainak megfelelően zajló, karhatalmi erőszakkal törték le a tiltakozási hullámot, amit az őszödi beszéd kiváltott, illetve utána csaptak le a szabadságharc ötvenedik évfordulójára megemlékező emberekre, majd utána válogatás nélkül mindenkire, aki éppen akkor ott mozgott a rendőri műveletek területén.”

- válaszolta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.

„A történelemhamisítás kétségtelenül nagyüzemben zajlik 2006. óta. Én is úgy érzékelem, mint ahogy sokan Magyarországon. Azt is érzékeljük, hogy a baloldal, a politika és a sajtó egyfajta maffiaként működik és az omerta elvét használja, tehát elhallgat minden fajta fontosabb tényt ebben a körben. (…) Nem csak az elhallgatás, hanem az elhallgattatás politikája is működik. (…) ”

- jegyezte meg ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője.

A 15 évvel ezelőtti Gyurcsány-terror, valamint az akkor történtekhez köthető halálos áldozat kapcsán tekintsék meg a teljes beszélgetést:

HírTV

 

Az info@civilosszefogas.hu címre várják a szervezők az akkori eseményekről készült fényképeket, videófelvételeket és személyes beszámolókat. Adományokkal is lehet segíteni a kiállítás megvalósítását, további infók: https://civilosszefogas.hu/kapcsolat/