2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Vándorkiállítás a 2006-os véres rendőrterrorról

  • Vándorkiállítás a 2006-os véres rendőrterrorról

Vándorkiállításon mutatja be a 15 évvel ezelőtti jogellenes rendőri fellépéseket a Civil Összefogás Fóruma. A szervezők szerint azért is fontos a 2006-os események felidézése, mert az akkori politikai elit meghatározó figurái ma már tagadják a rendőrterror tényét és közben újból hatalomra készülnek.

A tömegoszlatásról készült képeket, valamint a 15 éve használt fegyvereket és eszközöket köztereken állítják ki.

Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője és ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője voltak Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendégei, Magyarország élőben című műsorunkban.

„Hogyan fordulhatott elő egy európai uniós tagországban, 2006-ban, következmények nélkül egy ilyen eset?”

- tett fel a kérdést Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

„Nem magától. Lényegében az akkori hatalom akaratának és elvárásainak megfelelően zajló, karhatalmi erőszakkal törték le a tiltakozási hullámot, amit az őszödi beszéd kiváltott, illetve utána csaptak le a szabadságharc ötvenedik évfordulójára megemlékező emberekre, majd utána válogatás nélkül mindenkire, aki éppen akkor ott mozgott a rendőri műveletek területén.”

- válaszolta Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.

„A történelemhamisítás kétségtelenül nagyüzemben zajlik 2006. óta. Én is úgy érzékelem, mint ahogy sokan Magyarországon. Azt is érzékeljük, hogy a baloldal, a politika és a sajtó egyfajta maffiaként működik és az omerta elvét használja, tehát elhallgat minden fajta fontosabb tényt ebben a körben. (…) Nem csak az elhallgatás, hanem az elhallgattatás politikája is működik. (…) ”

- jegyezte meg ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője.

A 15 évvel ezelőtti Gyurcsány-terror, valamint az akkor történtekhez köthető halálos áldozat kapcsán tekintsék meg a teljes beszélgetést:

HírTV

 

Az info@civilosszefogas.hu címre várják a szervezők az akkori eseményekről készült fényképeket, videófelvételeket és személyes beszámolókat. Adományokkal is lehet segíteni a kiállítás megvalósítását, további infók: https://civilosszefogas.hu/kapcsolat/

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!