2021. július 27.,
kedd, Olga, Liliána napja

Vágó Gábor: Jövünk föl, mint a talajvíz

Hír TV

2019. április 24., szerda 20:23

Sajátosan látja a közvélemény kutatások eredményét az LMP EP-listavezetője. Vágó Gábor szerint pártja erősödik, az emberek pedig támogatják majd őket, mivel „a magyar politikatörténet legzöldebb programját” rakták le. A politikus azt is elmondta, sikeres mandátumszerzés esetén Kecskemétről majd vonattal jár Brüsszelbe.

Húsvét előtt hozta nyilvánosságra az Európai Parlament a legfrissebb mandátumbecslését. Magyarország összesen 21 képviselőt küldhet Brüsszelbe.

A mandátumbecslés szerint még a Momentum is megelőzi az LMP-t, ugyanis a zöldpárt jelenleg nem kerülne ki Brüsszelbe. Ennek ellenére ők továbbra is két mandátumban bíznak. Egy másik felmérés az EP listavezetők népszerűségét nézte, ez alapján közül Vágó Gábor a legnépszerűtlenebb listavezető.

A közvélemény kutatások eredményét sajátosan értelmezi az LMP. Vágó Gábor a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kijelentette: "eléggé valószínű, hogy ott leszünk az EP-ben".

Hozzátette erre akkor van esélyük, ha több százezren támogatják őket, erre pedig minden esélyük megvan, hiszen több százezren zöldnek vallják magukat. Vágó Gábor bízik a sikerben, mivel  "leraktuk a magyar politikatörténet legzöldebb programját".

Vágó Gábor egy szeptemberi közvélemény kutatásra is hivatkozott, mely szerint a választók 13 százaléka azt mondta, hogy az EP választás legfőbb kérdése, a klímaváltozás kérdése. Velkovics Vilmos viszont erre felvetette, mi történt azóta, mivel a közvélemény kutatások más eredményeket mutatnak?

„Jövünk föl, mint a talajvíz”- 

- állítja Vágó Gábor.

„Hat százalékot mérnek nekünk most, kettőt mértek decemberben ez azt jelenti, hogy megháromszoroztuk a támogatottságunkat”

Arra is kitért Velkovics Vilmos, hogy a felmérések szerint Vágó Gábor a legkevésbé népszerű EP képviselő. Az LMP politikusa úgy reagált: „bennem van elég alázat, én azt gondolom, ezen dolgozni kell, hogy ne csak az én személyem legyen a tét, hanem maga a legfőbb kérdés a klímaváltozás."

Vágó Gábor szerint a lényegi kérdés az az, hogy az állampolgárok a saját eszközeikkel a politikusok pedig a saját eszközeikkel küzdjenek a klímaváltozás kapcsán. Legfontosabb feladatnak azt tartja, hogyan tudják a klímabűnöző nagyvállalatok megregulázni. Az LMP politikusa szerint mindezt például szénadóval és multiadóval lehetne elérni. 

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Vágó Gábor azt is elmondta, miután két hétnél tovább nem tud távol lenni Kecskeméttől, vonattal fog majd utazni Brüsszelbe és Strasbourgba.

Hír TV