2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 07:00

Magyarország élőben

Vágó Gábor: Az EU támogatja a legszennyezőbb iparágat

A vonatközlekedés népszerűsítés a fő célja Vágó Gábornak. Az LMP EP-listavezetője szerint az EU-nak sokkal inkább kellene támogatnia a vasúti közlekedést a légi helyett. A politikus a klímavédelem kapcsán beszélt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában az elektromos autókról is. Azt mondta, rá kell venni a gyártókat, hogy álljanak át az új technológiára, mert a benzines és dízel autóknak lejárt a szavatossága.

A klímaváltozás kapcsán kiemelte: az időjárás kiszámíthatatlansága a valódi probléma, amely egyre nagyobb terhet ró a mezőgazdaságra és az egészségügyre.

A klímaváltozás kihívása arról szól, hogy hatalmas változást kell tennünk az energiatermelés, az ipari termelés, a mezőgazdaság terén, és változtatnunk kell a saját életmódunkon is - fogalmazott. 

Az igazi szennyezők a gépjármű- és a textiliparban vannak – tette hozzá.

Vágó Gábor fő célként a vonatközlekedés népszerűsítését említette. Szerinte miután a kerozin tehermentes, ezért versenyhátrányban van a vasúti közlekedés a légi közlekedéssel szemben. Ezzel az Európai Unió inverz módon támogatja a legszennyezőbb iparágat.

Az LMP EP-képviselője szerint elektromosra kell cserélni a benzines és dízel autókat és rá kell venni a gyártókat, hogy átalljanak az új technológiára. Vágó Gábor Velkovics Vilmos kérdésére reagálva azt mondta, úgy akarja mindezt elérni, hogy az EU-költségvetésének vitáján azért dolgozik majd, hogy több forrás jusson kutatás-fejlesztésre az elektromos autók kapcsán.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Elhunyt Jeles Eszter zsoké

A 21 éves lány szeptember 5-én az Isztambulban rendezett Fegentri női amatőrlovas világbajnokságon szenvedett súlyos balesetet.

Kiütéses ferencvárosi győzelem

A Ferencváros 9-0-ra győzött Hatvanban a labdarúgó MOL Magyar Kupában, és a sorozat legjobb 32 csapata közé jutott, az összecsapáson Myrto Uzuni hat gólt szerzett.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!