2021. 09. 27. Hétfő Adalbert napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Sporthírek 15:25

Magyarország élőben

Utcákat neveztek el a Patrióták

A Magyar Patrióták Közössége évek óta küzd azért, hogy az önkényuralomra emlékeztető közterületi elnevezések örökre eltűnjenek az országból – hívta fel rá a figyelmet Hetzmann Róbert, az egyesület elnöke Magyarország élőben című műsorunkban. Az aktivisták a napokban a külhoni magyarság megpróbáltatásaira emlékeztető utcanévtáblákat helyeztek ki a még megmaradt kommunista utcanevek mellé.

Hetzmann Róbert közlése szerint szomorú hír érkezett a napokban, hiszen a főváros VIII. kerületének vezetése úgy döntött, hogy a kommunista Koltói Annáról elneveznek egy közterületet.

A szervezet egyébként a mostani akciójával arra akarta felhívni a figyelmet, hogy az emberi jogi problémák nem több ezer kilométernyire, hanem a határ túloldalán kezdődnek. Hetzmann Róber rámutatott, egészen elképesztő, hogy például Erdélyben önkormányzatokat bírságolnak meg, ha kitűzik a székelyzászlót.

Ilyenkor nem halljuk ezeknek baloldali véleményformálóknak a megnyilvánulásait. Legutóbb a máig futtatott Juszt László gázolt bele külhoni magyarság lelki világába. A közbeszédben a magyar problémák nem léteznek és 6000 kilométerre arrébb lévő emberi jogi kérdésekről akarunk vitát nyitni

– tette hozzá.

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!