2021. január 20.,
szerda, Fábián, Sebestyén napja

Tuzson: Az nem lehetséges, hogy bűnözőknek fizet a magyar állam

Hír TV

2020. január 14., kedd 20:09

Felfüggesztette a börtönben ülő bűnözőknek megítélt kártérítések kifizetését a magyar állam- közölte a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Tuzson Bence azt mondta: a kormány az Európa Tanácsban és az Európai Parlamentben vitatná meg, hogy jár-e egyáltalán kártérítés az elítélteknek a rossz börtönkörülmények miatt, addig pedig senkinek nem utalnának. A magyar államot több ezer elítélt perelte be az elmúlt években, sokaknak pedig milliókat ítélt meg a bíróság.

Hogyan vetne véget a kormány a börtönbiznisznek? Mi a valós célja ezeknek a civil szervezeteknek? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a műsorvezető keddi Magyarország élőben című műsorunkban. 

Az összes eljárás jelenleg 12 ezer körül van – árulta el az államtitkár. Ahogy Tuzson Bence fogalmazott nem arra kell készülni, hogy valaki üldögél a börtönben és hirtelen az eszébe jut az, hogy hoppá pert kellene indítani. Erre üzlet épült, az üzlet lényege pedig abban áll, hogy ezek az emberek ott vannak a börtönben és, amint belép a börtönbe rögtön feltűnik valaki, valamilyen civil szervezet, valamilyen ügyvéddel az oldalán, hogy ebből bizony üzletet lehet csinálni. Köztudott, hogy futószalagon lehetett pereket nyerni. Ennek a gyakorlatnak véget kell vetni, az nem lehetséges, hogy bűnőzöknek fizet a magyar állam, közben pedig az áldozatok a bűnőzöktől nem kapják meg a megfelelő kártalanítást vagy kártérítés összegét.

A teljes beszélgetés: 

Hír TV