2024. 05. 25. Szombat Orbán napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar ráadás

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Trócsányi László: Az unió van a tagállamokért, és nem a tagállamok az unióért

Összességében elmondható, hogy egy nagyon kemény időszakot élünk, amikor a különböző érdekek összecsapnak, és egy értelmű, hogy a konfrontáció időszaka következik Európában - mondta el Trócsányi László, a Fidesz EP-képviselője a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A volt igazságügyi miniszter azt is leszögezte, hogy az unió van az országokért, és nem a tagállamok az unióért.

  • Trócsányi László: Az unió van a tagállamokért, és nem a tagállamok az unióért

Konfrontáció van az uniós és a tagállami intézmények között. Nem a német alkotmánybíróság döntése volt az első, amely részben felülbírálta az Európai Bíróság döntését. Mi az oka annak, hogy ilyen nagy vihart kavart most ez a döntés – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea Trócsányi Lászlónak.

A Fidesz EP-képviselője szerint mindent a maga kontextusában kell elhelyezni, és Európa jelenleg nincs jó állapotban. 2008 óta folyamatos válságoknak vagyunk a szemtanúi, 2008-ban megremegett az euró többek között Görögországban, 2015-ben a kontinenst egy migrációs válság sújtotta, ezt követte a Brexit, most pedig egy járványügyi válság kellős közepén vagyunk. De mindezek mellett folyamatos jogállamisági viták is zajlanak, amelyek a közép-európai országokat érintik. Egy ilyen helyzetben jelent meg a német alkotmánybíróság egy nagyon kemény döntéssel, és elsőként mondta ki, hogy az Európai Központi Bank és az Európai Bíróság hatáskörén túl járt el, és önkényes jogértelmezést hajtott végre, ezáltal ez ránézve nem tartalmaz kötelezettséget, és egyúttal felhívta a Bundestag figyelmét arra, hogy jobban ellenőrizze a pénzügypolitikát.

Összességében elmondható, hogy egy nagyon kemény időszakot élünk, amikor a különböző érdekek összecsapnak, és egy értelmű, hogy a konfrontáció időszaka következik Európában

– szögezte le Trócsányi László.

A volt igazságügyi miniszter szerint lesznek olyanok, akik a történtek után még inkább a centralizáció irányába akarják majd elvinni a folyamatokat, egy még szorosabb Európát akarnak majd létrehozni.

Ezzel szemben áll az az álláspont, amely a népszuveneritás elvéből indul ki. Az unió van a tagállamokért, és nem a tagállamok az unióért

– jegyezte meg.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!