2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Magyarország élőben

Toroczkai László: Az Unión kívül is van élet

Felvetné a kilépés lehetőségét az Európai Unióból a Mi Hazánkért mozgalom. A Magyarország élőben vendége Toroczkai László, a párt elnöke.

  • Toroczkai László: Az Unión kívül is van élet

„Érdekes az is, hogy 2006-ban valahogy nem aggódtak a jogállamiságért sem, most pedig ránk akarják kényszeríteni a tömeges migrációt, illetve az LMBTQ-lobbi követeléseit is. Ki tudja, mire vetemednek még a jövőben, a nekünk jogosan járó pénzek elvonásával is zsarolva minket? Fel kell tehát tennünk a kérdést: Magyarországnak feltétlenül, minden körülmények között az Európai Unió tagjának kell lennie? A Mi Hazánk Mozgalom szerint nem lehet egyik évről a másikra kilépni, de el kell készítenünk az európai uniós csatlakozásunk mérlegét, és számba kell vennünk az egyéb lehetőségeinket is. Az Unión kívül is van élet, az Unió megszűnése után is lesz, 2030-ra készen kell állnunk erre”

- mondta Parlamenti felszólalásában Dúró Dóra.

„2003-ban, amikor civil szervezetekkel kampányoltunk, ugye az Európai Uniós csatlakozásról szóló népszavazás előtti hónapokban, akkor arra hívtuk fel a figyelmet, hogy nagyon komoly veszélye van annak, hogyha egy olyan birodalomhoz, egy olyan politikai jellegű birodalomhoz csatolnak minket, amely hasonló elven fog működni, mint a szovjetrendszer. Úgy tűnik, hogy a 2003-as figyelmeztetésünk kezd valósággá válni”

- fogalmazott a jogállamisági vitára reagálva Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Hozzátette, a Mi Hazánk Mozgalom örülne, ha inkább egy európai gazdasági közösséghez tartozhatna az ország politikai birodalom helyett.

A politikus kiemelte 10 éven belül népszavazást szeretnének az Unióban maradásról.

"10 éven belül kedvezményezettekből valószínűleg befizetőkké fogunk majd válni. Abban a pillanatban ahogy anyagilag már látványosan nem éri meg, bár szerintem jelenleg sem éri meg, de ha már nettó befizetők leszünk az Unióban, akkor azt gondolom jobb az Unión kívül lenni. A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt az országban amely népszavazást szeretne 10 éven belül erről Magyarországon és döntsenek a magyarok!"

Teljes beszélgetés:

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!