2022. 10. 03. Hétfő Helga napja
Jelenleg a TV-ben:

Háború Ukrajnában

Következik:

Hazahúzó 01:00

Magyarország élőben

Toroczkai László: Az Unión kívül is van élet

Felvetné a kilépés lehetőségét az Európai Unióból a Mi Hazánkért mozgalom. A Magyarország élőben vendége Toroczkai László, a párt elnöke.

  • Toroczkai László: Az Unión kívül is van élet

„Érdekes az is, hogy 2006-ban valahogy nem aggódtak a jogállamiságért sem, most pedig ránk akarják kényszeríteni a tömeges migrációt, illetve az LMBTQ-lobbi követeléseit is. Ki tudja, mire vetemednek még a jövőben, a nekünk jogosan járó pénzek elvonásával is zsarolva minket? Fel kell tehát tennünk a kérdést: Magyarországnak feltétlenül, minden körülmények között az Európai Unió tagjának kell lennie? A Mi Hazánk Mozgalom szerint nem lehet egyik évről a másikra kilépni, de el kell készítenünk az európai uniós csatlakozásunk mérlegét, és számba kell vennünk az egyéb lehetőségeinket is. Az Unión kívül is van élet, az Unió megszűnése után is lesz, 2030-ra készen kell állnunk erre”

- mondta Parlamenti felszólalásában Dúró Dóra.

„2003-ban, amikor civil szervezetekkel kampányoltunk, ugye az Európai Uniós csatlakozásról szóló népszavazás előtti hónapokban, akkor arra hívtuk fel a figyelmet, hogy nagyon komoly veszélye van annak, hogyha egy olyan birodalomhoz, egy olyan politikai jellegű birodalomhoz csatolnak minket, amely hasonló elven fog működni, mint a szovjetrendszer. Úgy tűnik, hogy a 2003-as figyelmeztetésünk kezd valósággá válni”

- fogalmazott a jogállamisági vitára reagálva Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Hozzátette, a Mi Hazánk Mozgalom örülne, ha inkább egy európai gazdasági közösséghez tartozhatna az ország politikai birodalom helyett.

A politikus kiemelte 10 éven belül népszavazást szeretnének az Unióban maradásról.

"10 éven belül kedvezményezettekből valószínűleg befizetőkké fogunk majd válni. Abban a pillanatban ahogy anyagilag már látványosan nem éri meg, bár szerintem jelenleg sem éri meg, de ha már nettó befizetők leszünk az Unióban, akkor azt gondolom jobb az Unión kívül lenni. A Mi Hazánk Mozgalom az egyetlen párt az országban amely népszavazást szeretne 10 éven belül erről Magyarországon és döntsenek a magyarok!"

Teljes beszélgetés:

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Top10 - Térjünk a lényegre!

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!