2022. 10. 07. Péntek Amália napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

Magyarország élőben

Toroczkai László: A Facebook komoly hatást gyakorol a politikára

Százmillió forintra perli a Facebook-ot Toroczkai László. A Mi Hazánk Mozgalom elnöke azért fordult a bírósághoz, mert a legnagyobb közösségi oldal a 2019-as európai parlamenti választás hajrájában törölte a fiókját.

  • Toroczkai László: A Facebook komoly hatást gyakorol a politikára

A Facebook az indoklás szerint azért tette elérhetetlenné Toroczkai László oldalát, mert a 207 ezer követővel rendelkező politikust veszélyes személynek tartja. A Mi Hazánk elnöke szerint a Facebook politikai alapon cenzúrázza a jobboldali, nemzeti, keresztény pártokat, politikusokat.

„Én meglennék Facebook nélkül, tehát itt nem arról van szó, hogy nekem személy szerint nagyon hiányzik a Facebook. Itt arról van szó, hogy a Facebook most már választásokat befolyásol vagy dönt el. Nem csak Magyarországon egyébként, az Amerikai Egyesült Államokban is, mint tudjuk. Sőt, Mark Zuckerberg a Facebook mindenható ura azt is többször már nyilvánvalóvá tette, hogy egyszer majd el fog indulni az amerikai elnöki pozícióért. Tehát úgy gondolom, hogy a Facebook folyamatosan politizál. Magyarországon pedig, ahol óriási tömegek, körül-belül hat millió ember felhasználója a Facebook-nak igenis nagyon komoly hatást gyakorol a választásokra. Tavaly, amikor az Európai Parlamenti választások voltak, akkor 2019 májusában, egyik pillanatról a másikra, mindenféle előzetes figyelmeztetés és utólagos indoklás nélkül egyszer csak törölték a 207 ezer követővel rendelkező Facebook oldalamat, ami egyébként a legaktívabb politikusi oldalak közé tartozott”

- mondta a Mi Hazánk elnöke, Toroczkai László.

Teljes beszélgetés:

HírTV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!