2019. augusztus 25.,
vasárnap, Lajos, Patrícia napja

Törcsi Péter: Weber egyetlen érdeme, ha megakadályozza Timmermanst

Hír TV

2019. május 8., szerda 20:23

Olyan szövetségi államban képzeli el mindkét csúcsjelölt Európa jövőjét, amely jelentős jogköröket vonna el a tagállamoktól - értékelte Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója Manfred Weber és Timmermans televíziós vitáját, a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. A szakértő szerint az európai baloldal, kiegészülve a Néppárt baloldali szárnyával meg szeretné szervezni a szervezett bevándorlást.

Angela Merkel német kancellár megmentette Európát a 2015-ös migránsválság idején. Így értékelte a szocialisták csúcsjelöltje egy TV vitában a tapasztalatokat. Timmermans egy szolidáris menekültügyi rendszert emlegetett, a Fidesz szerint pedig a baloldali politikus elképzelése nem más, mint a határkerítés elbontása, a kvóták bevezetése és a bevándorlók betelepítése az Európai Unióba.

Törcsi Péter elmondta, kétségbeejtő a normális keresztény gyökereket fontosnak tartó európai emberek számára a két csúcsjelölt látásmódja. Az elképzelések alapján Weber és Timmermans is teljesen felhígítaná azt a kulturális közeget, amit eddig az Európában élők megszoktak.

A kutatási igazgató szerint a szocialista Timmermans elképzelései már akár évek alatt romba döntenék egész Európát és nem azért, mert a politikus olyan ideológia alapján határozza meg magát, ami ezt kiváltó intézkedéseket hozna létre, hanem az állampolgárok többsége lázadna fel, ha ezek az ötletek megvalósulnának.

Törcsi Péter úgy fogalmazott:

„Ha egyetlen egy érdeme lehetne Manfred Webernek, akkor az, hogy megakadályozza, hogy Timmermans legyen az Európai Bizottság elnöke.”

Törcsi Péter szerint, ami mentén a mostani választás el fog dőlni, az a migráció kérdése lesz. A szóban forgó televíziós vitában azonban nem lehetett nagy különbséget érzékelni a témával kapcsolatban a két csúcsjelölt véleménye között – tette hozzá Törcsi Péter.
Elmondta, Magyarország komoly tényezővé vált az elmúlt években. Az országnak az volt a problémája 2015-ben, hogy naponta tízezrével gyalogoltak át az ország területére az illegális bevándorlók, ezzel kapcsolatban pedig a kormány intézkedett. Elejét vette annak, hogy ez a migrációs nyomás folytatódhasson. Ez nem tetszett az európai baloldalnak és a liberálisoknak, mert a mai napig úgy tekintenek a bevándorlásra, mint egy humanitárius kérdésre.

„Az álságosabb része ennek pedig az, hogy ezt nem mondják el, de valójában ők munkaerőt látnak a bevándorlókban és szeretnék a saját gazdaságukat minél olcsóbb munkaerővel ellátni” – mondta az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója.

HírTV