2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Radar 22:40

Magyarország élőben

Thürmer: Karácsony Gergely mint baloldali jelölt valójában csak a fővárosi liberális értelmiség meséje

Thürmer Gyula pártelnököt indítja a Munkáspárt a főpolgármester-jelöltek között. A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Velkovics Vilmos műsorvezető elsősorban azt tudakolta a stúdióba invitált politikustól, vajon mennyi esélyt ad önmagának, hogy főpolgármester lesz belőle, tekintettel, hogy 0,42 százalékot értek el májusban az EP-választásokon?

  • Thürmer: Karácsony Gergely mint baloldali jelölt valójában csak a fővárosi liberális értelmiség meséje

„Én bízom benne, hogy benne leszünk abban a versenyben, azok között leszek, akikre majd szavazni lehet, és bízok benne, egyre többen fognak ránk szavazni”

– reagált a felvetésre a Munkáspárt jelöltje, aki szerint az EP-választások kötelező 20 ezer aláírása helyett a pártjára leadott 26 ezer aláírás egyféle „nyílt szavazás” volt, amit azért kaptak, mert sokak szerint ők az egyetlen „baloldali, nemzeti, ellenzéki párt”.

Karácsony Gergely azt állítja, Thürmer Gyula nem is baloldali jelölt, vetette közbe Velkovics Vilmos. A pártelnök erre kifejtette:

„Én a Munkáspárt jelöltje vagyok. Én azt a csoportot, amely magát baloldali ellenzéknek tekinti se nem baloldalinak, se ellenzékinek nem tekintem. Baloldali mégiscsak az, aki valamit az egyszerű emberekért, a dolgozókért akar tenni. Ez nincs az ő programjukban. Egyetlenegy ellenzéki ’momentjük’ van, hogy nem szeretik a mostani főpolgármestert, meg nem szeretik a mostani miniszterelnököt. De hát ez nem elég ahhoz, hogy ennek a városnak jobb élete legyen”

– nyilatkozta a politikus, aki úgy látta, Karácsony Gergely, mint baloldali jelölt valójában a fővárosi liberális közönségnek szóló mese, ami az előválasztás „politikai cirkuszában” is világosan megmutatkozott.
Ugyanakkor Thürmer Gyula úgy vélte: csak azért, mert Tarlós István a főpolgármester, nem szabad minden rendelkezését támadni, mert a jelenlegi főpolgármester igen sokat tett Budapestért.  

„Nézze, nem én leszek Budapest főpolgármestere, azért ez teljesen reális. 2019-et írunk, egy más világot élünk. Szeretnénk egy választási lehetőséget kínálni az embereknek. Erről szól a demokrácia”

– szögezte le a Munkáspárt főpolgármester-jelöltje. Hozzátette: van olyan vidéki város, nem Fideszes vezetésű önkormányzat, ahol a Munkáspárt jelöltjét már megfenyegették, hogy amennyiben nem lép vissza, az általa lakott önkormányzati lakásból ki kell majd költöznie.  

„Én azt gondolom nem lehet 150 oldalas programokkal odaállni az emberek elé. Senki nem olvassa. Itt élünk. Azokra a tapasztalatokra kell reagálni. Én azt látom, mikor járok az utcán és beszélgetek az emberekkel, hogy tisztaságot akarnak – a budapesti utcák nem tiszták –, rendet akarnak, nincs nyugalom, nincs rend”

– fogalmazott a baloldali politikus.

„Én azt végképp ellenzem, hogy Budapest az egy vár legyen, ami szemben áll a Kossuth térrel. Budapest Magyarország része. Szeretnénk ilyen nagyon egyszerű dolgokat megvalósítani”

– nyilatkozta Thürmer Gyula, aki példának felhozta azt is, hogy a fővárosban nincs elegendő nyilvános illemhely, valamint új utakat és új lakásokat kell építeni.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!