2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Tarlós István: Az nem működik, hogy csak kérek, harc helyett pedig fenyegetőzök

Az új főpolgármester a kormányra és az előző városvezetésre is mutogat. A Hír TV Magyarország élőben című műsorának vendége Tarlós István, korábbi főpolgármester, miniszterelnöki megbízott volt.

  • Tarlós István: Az nem működik, hogy csak kérek, harc helyett pedig fenyegetőzök

Karácsony Gergely azt mondta, hogy az iparűzési adó ügyében hidegháború fog kirobbanni a főváros és a kormány között. Ha kérne Öntől tanácsot, mit mondana, hogy kezelje ezt az ügyet – tette fel a kérdést Velkovics Vilmos műsorvezető a témát.

Tarlós István olyan jelenségekről beszélt, amelyek számára is észszerűtlenek. Megjegyezte, ha valaki együtt akar működni, azt akarja, hogy a város fejlődjön és működjön, az nem jelenti, hogy háborúskodunk. A volt főpolgármester hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a jelenlegi helyzetet az új városvezetés vagy még inkább a mögöttük állók, többek között a volt miniszterelnök túlzott befolyása idézte elő.

Egy főpolgármesternek megvannak a törvényben foglalt feladatai, ha ezeket valamilyen okból nem tudja ellátni, az nem megoldás, hogy megyek, és rámutatok a miniszterelnökre, hogy oldja meg helyettem

– emelte ki Tarlós István.

Felidézte, hogy neki is meg kellett küzdenie bizonyos forrásokért és jogszabályokért. Az pedig nem működik, hogy csak kérek, harc helyett pedig fenyegetőzök – tette hozzá.

A műsorban arról is beszéltek, hogy az új fővárosi vezetés fedezet hiányában nem támogatta a 3-as metró klimatizálását.

A volt főpolgármester kitért arra, hogy ők úgy adták a fővárost az új vezetésnek, hogy 0 forint volt a működési adósság, valamint a fejlesztési hitelek tényleges mértéke mindössze 60 milliárd forint volt.

2010-ben Tarlós Istvánék viszont 251 milliárdos hitellel vették át Demszkyéktől Budapestet, amiből 73 milliárd működési hitel volt. Emellett pedig megörökölték a félkész 4-es metrót is – fűzte hozzá.

A mostani visszamutogatásnak ráadásul Karocsényéknál nincs meg sem a matematikai, sem a logikai alapja, míg az ő esetükben 2010-ben megvolt - hangsúlyozta.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!