2024. 05. 18. Szombat Erik, Alexandra napja
Jelenleg a TV-ben:

Egy bolond százat csinál

Következik:

Szélesvásznú történelem - Egy bolond százat csinál 22:00

Magyarország élőben

Takács Szabolcs: Hazánk nem örül a brit döntésnek, de tiszteletben tartja azt

Takács Szabolcs európai ügyekért felelős államtitkárt a műsorban arról kérdezte a műsorvezető Földi-Kovács Andrea, hogy noha haladékot kaptak a britek az Uniós kilépésre, a Brexittel kapcsolatban még számos függőben lévő problémakör fogalmazódott meg.

  • Takács Szabolcs: Hazánk nem örül a brit döntésnek, de tiszteletben tartja azt

Az biztosnak tűnik, hogy a brit parlamenti pártok elkötelezettnek tűnnek a kilépés mellett. Vajon megtörtént-e  szembenézés Nagy-Britanniában, miként jutottak el idáig?

Válaszában a vendég kiemelte: volt 2016 júniusában egy demokratikus döntés, amely ezt a folyamatot eredményezte.  A brit referendum, a választók többségének az akarata irányadó volt. Magyarország nem örül a döntésnek, nekünk jó volt a britekkel közös Európai Unióban lenni, de Budapest tiszteletben tartja az ottaniak elhatározását, mert a demokrácia szabályai kötnek mindenkit.

“Mi soha nem képviseltünk olyan álláspontot, hogy a döntésük miatt a briteknek bűnhődniük kellene” – fogalmazott az államtitkár.  

Takács Szabolcs elmondta, hogy a britek távolodása az Uniótól annak is köszönhető, hogy az EB teljesen öncélú módon kizárólag egy föderális Európai Unióban gondolkodik, figyelmen kívül hagyták az előző években felvetett brit reform javaslatokat, például a nemzeti parlamentek beleszólási jogát az uniós ügyekbe.

Az előző öt év komoly tanulsága, és egy súlyos hiba az EB részéről, amiért hagyta a világ ötödik gazdaságát, hogy elhagyja az Európai Uniót – szögezte le az államtitkár.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!