2020. november 24.,
kedd, Emma napja

Szlávik János: Sok ország van, ahol nem léptek időben és utólag ezt nagyon nehéz rendezni

Hír TV

2020. október 20., kedd 20:12

Éjszakai kijárási tilalom, boltzár, szigorú karantén. Európa több országában is drasztikus módszerekkel próbálják megfékezni a koronavírus-járványt. Az Egészségügyi Világszervezet szerint nagyon kemény hónapok előtt állunk. A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Szlávik János infektológus, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa volt a vendége.

Súlyos a helyzet a környező országokban, de Franciaországban és Olaszországban is maszkot kell hordani. Számítani kell Magyarországon is hasonlóan szigorú intézkedésekre? – kérdezte Velkovics Vilmos, műsorvezető.

Az a baj, hogy azok az országok, ahol most nagyon sok eset van, ott valamit korábban elrontottak. Csehországban például augusztusban még nem volt kötelező a maszkhasználat szinte sehol, tehát az emberek maszk nélkül jártak étterembe, közösségi terekbe és látni kell azt, hogy ennek ára van, lehet, hogy nem egy hét, lehet nem két hét múlva, hanem hosszabb távon. Ez a lappangó betegség olyan, hogy az esetek jó részében tünetmentesek az emberek és sokáig lehetnek fertőzőképesek. Magyarul, időben kell meghoznunk az intézkedéseket csak úgy tudjuk megakadályozni, hogy sok eset legyen, ráadásul nagyon gyakran a politika nem hozza meg ezeket a döntéseket, például Csehországban, Romániában, Izraelben. Számtalan olyan ország van, ahol nem léptek időben és utólag ezt nagyon nehéz rendezni már

-          mondta Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa.

 

Kapcsolódó:

Orbán Viktor mindenkit a védőoltás beadatására biztat

Hír TV