2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szigorúan titkos - Magyarország a Varsói szerződésben 03:00

Magyarország élőben

Szili Katalin: Itt nem csak magyar ügyről van szó

Még öt napig, azaz május 7-én,csütörtökig írható alá a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése. - hívta fel a figyelmet Szili Katalin Magyarország élőben extra című műsorunkban. A miniszterelnöki megbízott hangsúlyozta bár nagy munka szükséges továbbra is, de teljesíthető a kitűzött cél, az egymillió szignó összegyűjtése.

  • Szili Katalin: Itt nem csak magyar ügyről van szó

Szili Katalin, az autonómiaügyekért felelős miniszterelnöki megbízott elmondta, még nem lehet tudni a pontos számokat, hiszen a papír alapú aláírások összegzése a lezárást követően kezdődik majd. Reménykednek, hogy a hátralévő rövid időben az összegyűlik egymillió aláírás, ami ahhoz kell, hogy a Székely Nemzeti Tanács joggal fordulhasson az Európai Bizottsághoz a kezdeményezésükkel. Szili Katalin közölte, itt nem csak magyar ügyről van szó, hanem arról, hogy az Európai Unió biztosítson lehetőséget a nemzeti régiók közösségeinek, úgy, ahogy lehetőséget biztosít a legészakibb vagy szigeti régióknak, hogy saját közösségeik támogatására EU-s forrásokhoz jussanak.

Innen is szeretnék mindenkit kérni, hogy a nemzetirégio.eu vagy az irdalá.hu honlapon. Áldozzon még egy-egy percet az életéből arra ha már úgyis ha már mindenki otthon van és megelőzési szempontokból saját családi közösségébe tölti ezeket a napokat , üljön oda a gép elé és tegye meg azt, hogy családtagjai és ő maga is 1 percet áldozzon. Nem csak a székelység, de más európai nemzeti közösségekben élő nemzeti kisebbségek érdekében is.

A teljes adás:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!