2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Magyarország élőben

Századvég Gazdaságkutató: Az euró bevezetése nem lehet érzelmi kérdés

A magyar gazdaság válságálló volt és célravezetőek voltak azok a gazdasági intézkedések, amelyeket a kormány foganasított – hívta fel rá a figyelmet Szakáli István Loránd, a Századvég Gazdaságkutató vezető közgazdásza a HírTV Magyarország élőben extra című műsorának keddi adásában. Emlékeztetett, sikerült egy kiugró negyedéves gazdasági növekedést elérni, a szakember pedig így magyarázta, hogy a gazdaságkutató cég elemzői szerint az újraindulás is gyorsabb lehet. Az intézet úgy számol, hogy az idei gazdasági növekedés a korábban becsültnél kedvezőbben alakulhat, megközelítheti a 6 százalékot. A szakember arról is beszélt, hogy az ellenzéki pártok jelenleg nem racionális, hanem érzelmi alapon viszonyulnak az euró bevezetéséhez.

  • Századvég Gazdaságkutató: Az euró bevezetése nem lehet érzelmi kérdés

Szakáli István Loránd nagyon sikeresnek nevezte a járvány elleni védekezési programokat, így egy-két hónappal hamarabb sikerült újraindítani a gazdaságot, ami egy százalékpontos növekedés eredményezhet. Hozzátette: az 5,5 százalékos GDP-növekedéshez valóban komoly intézkedésekre van szükség.

De, megszoktuk ettől a kormánytól az elmúlt 10-11 évben, hogy bátor, újszerű megoldásokkal tud előre lépni

– jelentette ki.

Földi-Kovács Andrea felvetésére, hogy Matolcsy György jegybankelnök szerint a gazdasági kilátásokat azonban beárnyékolhatja egy kormányváltás és az ellenzék rövid határidőn belül bevezetné az eurót, ami gazdasági katasztrófát eredményezne, Szakáli István Loránd elmondta, az euró bevezetése nem lehet érzelmi kérdés, ugyanakkor azt látni, hogy az ellenzéki pártok ehhez érzelmileg közelítenek és úgy vélik, ez igazolná az Európához tartozásunkat.

Euró nélkül is Európához tartozunk (...) az eurót csak akkor szabad bevezetni, ha versenyképességben elértünk egy olyan szintet (...) hiszen a közös európai pénz bevezetése több országban is versenyhátrányt okozott

- mutatott rá a szakember. 

 

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Feloszlatta háborús kabinetjét az izraeli miniszterelnök

Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő feloszlatta hétfőn háborús kabinetjét, miután Beni Ganc, a centrista Nemzeti Egység párt vezetője, volt védelmi miniszter egy héttel ezelőtt kilépett a testületből - jelentette be hétfőn a miniszterelnöki hivatal szóvivője.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!