2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Budapest retró 2. 11:00

Magyarország élőben

Századvég: Az Unió legyen érzékeny a V4-ek iránt is

750 milliárd euróval segítené a koronavírus-járvány után a tagállamokat az Európai Unió. Szakáli István Lóránd, a Századvég vezető közgazdásza Magyarország élőben című műsorunkban felhívta rá a figyelmet, hogy a helyreállítási alap leginkább egy évtizedes tabut dönt meg azáltal, hogy egy olyan megoldást választ bizonyos országok megsegítése érdekében, amivel korábban uniós szinten nem lehetett találkozni, ez pedig az EU-s szintű közös hitelfelvétel és ennek következtében a tagállamok közös kezességvállalása azért a hitelért, amiből majd az egyes országok gazdaságát meg kívánja segíteni az Unió.

  • Századvég: Az Unió legyen érzékeny a V4-ek iránt is

A visegrádi négyek legutóbbi csehországi találkozója után kiadott közlemény alapján Szakáli István Lóránd úgy véli, hogy a V4 nem zárkózik el a helyreállítási csomagtól és szükség van uniós szinten szolidaritásvállalásra, de ahhoz, hogy a V4 és azon belül Magyarország is támogatni tudja ezt a csomagot bizonyos módosításokra van szükség, aminek az az oka, hogy ez az újszerű alap a déli tagországok igényeire lett szabva.

Görögország, Olaszország, Spanyolország és Portugália jobb módú országok, mint a V4-ek és az a fura helyzet áll elő, hogy a szegényebb országok, ha áttételesen is, ha csak a kötelezettségvállaláson keresztül is, de finanszírozzák a déli országok gazdasági helyreállítását

– mutatott rá a közgazdász.

Szakáli István Lóránd kitért arra, hogy a kiszivárgott információk alapján Magyarország 15 milliárd eurónak megfelelő pénzösszeget kap, ebból 8,1 milliárd vissza nem térítendő támogatás, a fennmaradó rész pedig hitel lenne.

A közgazdász kiemelte, nagyon fontos nyomatékosítani az uniós döntéshozók felé, hogy az Unió legyen érzékeny a felzárkózó, a kohézió útján járó országok, a déli országokon kívül a V4 problémái iránt is és találjanak arra is forrásokat, hogy a Magyarországhoz hasonló helyzetben lévő országokat is támogatni tudják. 

Teljes beszélgetés: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!