2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Szarka Gábor: Bárhová nyúlunk, csontvázak esnek ki a szekrényből

Hír TV

2021. március 25., csütörtök 20:18

Külföldi művészeti egyetemek segítségével juthatnak diplomához a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása miatt távozó hallgatók. A Freeszfe Facbook-oldalán egy belső felmérésre hivatkozva arról ír, hogy a 150 diák mellett többen is élnének a lehetőséggel. Közben kiderült, hogy továbbra sincs rendben az egyetem akkreditációja, az előző vezetés ugyanis folyamatosan haladékot kért a Magyar Akkreditációs Bizottságtól. A Magyarország élőben vendége Szarka Gábor SZFE kancellár volt.

„Két hírt mondok önnek és arra kérem, hogy önt, hogy mondja meg, hogy van-e összefüggés. Az egyik az, hogy a Freeszfe honlapján azt tették közzé, hogy 150 olyan egyetemista van, aki nem akarja az SZFE-n megszerezni a diplomáját. (…) A másik pedig, hogy itt problémák voltak az egyetem akkreditációjával.”

-        mondta Földi-Kovács Andrea.

„Borzasztó problémákkal kell szembenéznünk. Az akkreditáció csak egy probléma. De például a gazdálkodás, de például a NEPTUN-rendszer használata. Az infrastruktúra állapota, volt állapota. Tehát bárhová nyúlunk, csontvázak esnek ki a szekrényből. Inkább azt mondanám, hogy nem is egyetemként működött ez az egyetem, hanem inkább egy ilyen zártkörű klubként”

-        válaszolta Szarka Gábor.

Hír TV