2021. 12. 08. Szerda Mária napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Csörte - A nap vitája 05:00

Magyarország élőben

Szarka Gábor: Bárhová nyúlunk, csontvázak esnek ki a szekrényből

Külföldi művészeti egyetemek segítségével juthatnak diplomához a Színház- és Filmművészeti Egyetem átalakítása miatt távozó hallgatók. A Freeszfe Facbook-oldalán egy belső felmérésre hivatkozva arról ír, hogy a 150 diák mellett többen is élnének a lehetőséggel. Közben kiderült, hogy továbbra sincs rendben az egyetem akkreditációja, az előző vezetés ugyanis folyamatosan haladékot kért a Magyar Akkreditációs Bizottságtól. A Magyarország élőben vendége Szarka Gábor SZFE kancellár volt.

„Két hírt mondok önnek és arra kérem, hogy önt, hogy mondja meg, hogy van-e összefüggés. Az egyik az, hogy a Freeszfe honlapján azt tették közzé, hogy 150 olyan egyetemista van, aki nem akarja az SZFE-n megszerezni a diplomáját. (…) A másik pedig, hogy itt problémák voltak az egyetem akkreditációjával.”

-        mondta Földi-Kovács Andrea.

„Borzasztó problémákkal kell szembenéznünk. Az akkreditáció csak egy probléma. De például a gazdálkodás, de például a NEPTUN-rendszer használata. Az infrastruktúra állapota, volt állapota. Tehát bárhová nyúlunk, csontvázak esnek ki a szekrényből. Inkább azt mondanám, hogy nem is egyetemként működött ez az egyetem, hanem inkább egy ilyen zártkörű klubként”

-        válaszolta Szarka Gábor.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!