2023. 01. 31. Kedd Marcella napja
Jelenleg a TV-ben:

Felvidéki freskó

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Szanyi Tibor: Nyitva áll az ajtónk az MSZP-árvák előtt

Kemény hangú közleményben bírálta az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom az MSZP jelenlegi vezetését. A baloldali párt, - melynek alapítója Szanyi Tibor a szocialisták egykori alelnöke -korruptnak nevezi az MSZP vezetőit, akik a baloldaliságot üldözik. A szocialistáknál szeptember 19-én lesz tisztújítás. A férfi társelnöki posztért Mesterházy Attila és Tóth Bertalan is indul, ami komoly feszültséget generált az elmúlt napokban a párton belül. A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Szanyi Tibor volt a vendége.

  • Szanyi Tibor: Nyitva áll az ajtónk az MSZP-árvák előtt

Azt írják az újságok, hogy amikor a Republikon Intézet felméréséből kiderült az, hogy ez a bizonyos pest megyei szervezet zömében vagy túlnyomó többségében Mesterházy Attilát támogatná és hogy Mesterházy nagyságrendekkel népszerűbb a párton belül, mint mondjuk Tóth Bertalan, ekkor döntött úgy a pártvezetés, hogy feloszlatja ezt a küldött csoportot. Ön meglehetősen súlyos vádakkal illette az MSZP-t, miért? Egyértelműen ez a momentum volt az utolsó csepp a pohárban? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

 Hát egyértelműen sok csepp van itt és akár mindegyiket utolsónak lehet nevezni. Én ennek a pártnak a szolgája és egyik vezetője voltam hosszú éveken át. Én komolyan gondolom azt – bár én ezt otthagytam, főként a jelenlegi vezetés okán - , hogy én felelősséggel tartozom azokért az elvtársaimért, akikkel egyébként nagyon sok örömünk volt, sok gondolatban osztoztunk, a baloldaliság kötött minket össze és ezeknek egy része már eltántorgott az MSZP-től, egy része még ottrekedt, egyre kevesebben vannak ilyenek, akiket én úgymond becsületes baloldali embernek gondolok (…) én azt gondolom, hogy ez a felelősség abban is megnyilvánul, hogy nekem igenis üzeneteket kell feléjük biztosítanom, például, hogy van jövő és egyebek közt a héten a pártom, Huszti Andrea elnök általi közleményben közölte, hogy nyitva áll az ajtónk az MSZP-árvák előtt, egy szűrő van, becsületes baloldali emberekre számítunk, tudunk nekik fedelet biztosítani

 

-          mondta Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítója.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!