2020. szeptember 19.,
szombat, Vilhelmina napja

Szanyi Tibor: Nyitva áll az ajtónk az MSZP-árvák előtt

Hír TV

2020. szeptember 11., péntek 19:43

Kemény hangú közleményben bírálta az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom az MSZP jelenlegi vezetését. A baloldali párt, - melynek alapítója Szanyi Tibor a szocialisták egykori alelnöke -korruptnak nevezi az MSZP vezetőit, akik a baloldaliságot üldözik. A szocialistáknál szeptember 19-én lesz tisztújítás. A férfi társelnöki posztért Mesterházy Attila és Tóth Bertalan is indul, ami komoly feszültséget generált az elmúlt napokban a párton belül. A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Szanyi Tibor volt a vendége.

Azt írják az újságok, hogy amikor a Republikon Intézet felméréséből kiderült az, hogy ez a bizonyos pest megyei szervezet zömében vagy túlnyomó többségében Mesterházy Attilát támogatná és hogy Mesterházy nagyságrendekkel népszerűbb a párton belül, mint mondjuk Tóth Bertalan, ekkor döntött úgy a pártvezetés, hogy feloszlatja ezt a küldött csoportot. Ön meglehetősen súlyos vádakkal illette az MSZP-t, miért? Egyértelműen ez a momentum volt az utolsó csepp a pohárban? – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

 Hát egyértelműen sok csepp van itt és akár mindegyiket utolsónak lehet nevezni. Én ennek a pártnak a szolgája és egyik vezetője voltam hosszú éveken át. Én komolyan gondolom azt – bár én ezt otthagytam, főként a jelenlegi vezetés okán - , hogy én felelősséggel tartozom azokért az elvtársaimért, akikkel egyébként nagyon sok örömünk volt, sok gondolatban osztoztunk, a baloldaliság kötött minket össze és ezeknek egy része már eltántorgott az MSZP-től, egy része még ottrekedt, egyre kevesebben vannak ilyenek, akiket én úgymond becsületes baloldali embernek gondolok (…) én azt gondolom, hogy ez a felelősség abban is megnyilvánul, hogy nekem igenis üzeneteket kell feléjük biztosítanom, például, hogy van jövő és egyebek közt a héten a pártom, Huszti Andrea elnök általi közleményben közölte, hogy nyitva áll az ajtónk az MSZP-árvák előtt, egy szűrő van, becsületes baloldali emberekre számítunk, tudunk nekik fedelet biztosítani

 

-          mondta Szanyi Tibor, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapítója.

Hír TV