2020. augusztus 15.,
szombat, Mária napja

Szanyi Tibor: Kezdjünk el gondolkodni azon, hogy mi a közeljövő tétje

Hír TV

2019. szeptember 9., hétfő 20:29

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Szanyi Tibor, az MSZP volt európai parlamenti képviselője volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége. A műsorban szóba kerültek a biztosjelöltek, az MSZP és Szanyi Tibor új öko-mozgalma, az Igen.

"Életben maradni" ez a célja Szanyi Tibornak, aki Igen néven indított öko-mozgalmat. A szocialista politikus, aki az elmúlt 5 évben az MSZP EP képviselője volt úgy gondolja az ipar és a tőke felelős a környezetszennyezés 95 százalékáért, így a következményekért is legalább ilyen arányban kell felelősséget vállalniuk. Szanyi Tibor a nyáron keményen bírálta az MSZP vezetőit azt mondta a jövőben bármilyen politikai formációval hajlandó együttműködni.

Azt nyilatkozta, hogy ma a radikális bal csak zöld tud lenni, akkor ezek szerint valamilyen politikai kényszer szülte környezetvédelemről van szó? - kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Nem, gyakorlatilag, ha azt nézzük, hogy egy évvel ezelőtt, nem, hogy 2-3 évvel ezelőtt, messze-messze a töredéke volt a globális életben maradás kérdése tv stúdiókban, mint téma. Robbanásszerűen jön ránk, főleg a fiatal generációk hihetetlenül érzékenyek ebben a kérdésben, ők már rég meghaladták ezeket a bal, jobb, Fidesz, MSZP, KDNP, LMP fogalmakat, talán nem is jegyzik meg a pártok nevét, hanem azt nézik, hogy ki az vagy kik azok, akik valamit bele tudnak hozni ebbe a közösbe.

- mondta Szanyi Tibor, az MSZP volt európai parlamenti képviselője 

Hír TV