2021. 10. 28. Csütörtök Simon, Szimonetta napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Radar 06:00

Magyarország élőben

Szánthó Miklós: Veszélyhelyzet idején egy luxus az emberi jogi blabla

Az Amnesty-nek és az összes többi emberi jogi fundamentalista szervezetnek a figyelmébe ajánlotta Szánthó Miklós, hogy a különleges jogrend, a veszélyhelyzet lényege az, hogy emberi jogokat, alapjogokat a közérdek, a társadalmi érdek megvédése céljából lehet korlátozni. Az Alapjogokért Központ igazgatója Magyarország élőben című műsorunk csütörtöki adásában arra reagált, hogy az Amnesty International közölte: a járványügyi intézkedések sértik az embereket alapvető jogaik gyakorlásában.

 

Szántó Miklós úgy fogalmazott,

veszélyhelyzet idején bizony luxusként kell felfogni az emberi jogokat, ilyenkor az emberi jogi blabla egy luxus, hiszen elsődleges az élet, nem pedig elvont ideáknak a védelme.

Az Alapjogokért Központ igazgatója kiemelte, ilyen járvány esetén az államnak egy vészreakciós mechanizmust kell beindítani, ami megnyilvánul abban, hogy törvényrendelkezésektől a kormány ideiglenesen eltérhet, a törvények alkalmazását felfüggesztheti és alapjogok korlátozását is, ha szükséges arányos mértéken túl megteheti, illetve alapjogokat teljes mértékben felfüggeszthet.

Ha egymással szembe kerülnek az emberi jogi elvek és a konkrét emberi élet, az emberi egészség, akkor az emberi életnek kell primátust kapnia

– tette hozzá.

Teljes beszélgetés:

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Kiképzésen a gripen pilóták

A kecskeméti Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis Gripen pilótái október 25-e és 28-a között, gyakorló repüléseket hajtanak végre.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!