2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:20

Magyarország élőben

Szánthó Miklós: Az Európai Néppárt vagy keresztény lesz, vagy nem lesz

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes új európai pártszövetsége sokkal többről szól, mint a bevándorlás - mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában Szánthó Miklós. Az Alapjogokért Központ igazgatója úgy vélte, az idei EP-választással Európa most érkezett el ahhoz a ponthoz, amikor tisztáznia kell, mik a közös értékek.

  • Szánthó Miklós: Az Európai Néppárt vagy keresztény lesz, vagy nem lesz

Matteo Salvini és az Európai Népek és Nemzetek Szövetségének alakuló ülését tarják a jövő hétfőn. Velkovics Vilmos műsorvezető kérdéseként elhangzott: vajon ez egy új pártcsalád lobogó bontásának tekinthető?

– Igen, ennek most érezhetően van egy felfutása. Én általánosságban úgy fogalmaznék, hogy a migrációs válság felszínre hozott olyan választóvonalakat, törésvonalakat egész Európában, az Unión belül is, az Uniós pártcsaládokon belül is, amelyeket eddig ilyen-olyan politikai, vagy történelmi okokból: nem beszéltünk ki – válaszolta Szánthó Miklós.

Szánthó Miklós kifejtette: a vita sokkal többről szól, mintsem csak a bevándorlás kérdéséről. Az európai multikulturalizmus, a nemzeti identitás, az állami szuverenitás, a kereszténység, a világnézeti alapállás, ezek fogják meghatározni az európai törésvonalakat. 

„Most érkezett el a közelgő EP-választáson Európa ahhoz a ponthoz, ahol újra kell definiálni ezt az egész együttműködést, amit Európai Uniónak hívunk” – jelentette ki az Alapjogokért Központ igazgatója.

A minapi Manfred Weber nevéhez fűződő kijelentésről – amely szerint a Néppárt csúcsjelöltje nem kér a Fidesz szavazataiból – Szánthó úgy vélte: egyértelműen bebizonyosodott, hogy Weber szerint is jelenleg „a magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak olyan politikai súlya van, ami meghatározhatja ki lesz az EB következő elnöke”. Még a „csúcsjelölt” is úgy látja, a Fidesz szavazatok „királycsinálók” lehetnek.

    

 Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!