2020. július 8.,
szerda, Ellák napja

Szalma László: Az atlétika már évtizedek óta mostoha gyerekként van a magyar sportban

Hír TV

2019. november 25., hétfő 20:16

Több milliárd forint kártérítést is fizethet Magyarország, ha nem rendezi meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot- mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában a Szalma László. A Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke szerint komoly kudarc lenne egy visszalépés. A bizonytalanság miatt egyébként már több világváros is bejelentkezett, hogy szívesen otthont adna a világbajnokságnak.

A Magyar Atlétikai Szövetség szerint hatalmas károkat okozna a magyar sportnak és az országnak, ha a főváros nemet mondana a 2023-as Atlétikai Világbajnokságra. A szervezet képviselői személyesen is megpróbálták meggyőzni a főpolgármestert arról, hogy a projekt nem csak egy sport beruházás, közben ismert és elismert emberek kampányoltak a világ harmadik legnépszerűbb sporteseményének budapesti megrendezése mellett. A helyszíne jelenleg a város egyik szégyenfoltja, a tervek szerint 15 hektárnyi újulna meg, az atlétikai stadion mellett lenne közpark, parti gyalogos sétány, kerékpárút, dunai kikötő és Pestet Csepellel összekötő gyalogos és kerékpáros híd is.

Ön szerint Magyarország mit veszít ezen, ha nem rendezik meg a VB-t? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Nagyon sok mindent, a mostani dohai világbajnokságon egymilliárd néző volt, ugyanezt megkapnánk mi is vagy még többet. Nagyon nagyot veszítenénk, népegészségügy szempontjából, sportszakmai szempontból, gazdasági szempontból, mindenféle szempontból vesztesen jönnénk ki, ha Magyarország nem tudná megrendezni az atlétikai vb-t

-  mondta Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke

 

Kapcsolódó anyagunk:

Atlétikai vb 2023 - Karácsony feltételekhez köti a főváros hozzájárulását

Öt feltételhez köti a főpolgármester azt, hogy Budapest hozzájárulását adja a 2023-as atlétikai világbajnoksághoz szükséges stadion megépítéséhez.

Hír TV