2023. 01. 29. Vasárnap Adél napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Magyarország élőben

Szalma László: Az atlétika már évtizedek óta mostoha gyerekként van a magyar sportban

Több milliárd forint kártérítést is fizethet Magyarország, ha nem rendezi meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot- mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában a Szalma László. A Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke szerint komoly kudarc lenne egy visszalépés. A bizonytalanság miatt egyébként már több világváros is bejelentkezett, hogy szívesen otthont adna a világbajnokságnak.

  • Szalma László: Az atlétika már évtizedek óta mostoha gyerekként van a magyar sportban

A Magyar Atlétikai Szövetség szerint hatalmas károkat okozna a magyar sportnak és az országnak, ha a főváros nemet mondana a 2023-as Atlétikai Világbajnokságra. A szervezet képviselői személyesen is megpróbálták meggyőzni a főpolgármestert arról, hogy a projekt nem csak egy sport beruházás, közben ismert és elismert emberek kampányoltak a világ harmadik legnépszerűbb sporteseményének budapesti megrendezése mellett. A helyszíne jelenleg a város egyik szégyenfoltja, a tervek szerint 15 hektárnyi újulna meg, az atlétikai stadion mellett lenne közpark, parti gyalogos sétány, kerékpárút, dunai kikötő és Pestet Csepellel összekötő gyalogos és kerékpáros híd is.

Ön szerint Magyarország mit veszít ezen, ha nem rendezik meg a VB-t? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Nagyon sok mindent, a mostani dohai világbajnokságon egymilliárd néző volt, ugyanezt megkapnánk mi is vagy még többet. Nagyon nagyot veszítenénk, népegészségügy szempontjából, sportszakmai szempontból, gazdasági szempontból, mindenféle szempontból vesztesen jönnénk ki, ha Magyarország nem tudná megrendezni az atlétikai vb-t

-  mondta Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke

 

Kapcsolódó anyagunk:

Atlétikai vb 2023 - Karácsony feltételekhez köti a főváros hozzájárulását

Öt feltételhez köti a főpolgármester azt, hogy Budapest hozzájárulását adja a 2023-as atlétikai világbajnoksághoz szükséges stadion megépítéséhez.

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Sajtóklub: Az Eötvös Gimnáziumban totális nagytakarításra van szükség

Félmillió forint. Ennyiért lehetett bejutni, akár rosszul sikerült írásbeli vizsgával is, az ország egyik elit iskolájába - derítette ki a Metropol. A budapesti Eötvös József Gimnázium igazgatójának vesztegetési ügye kiverte a biztosítékot ezen a héten nemcsak a közéletben, de a Sajtóklub stúdiójában is.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!