2024. 05. 23. Csütörtök Dezső napja
Jelenleg a TV-ben:

Kormányinfó

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 11:40

Magyarország élőben

Szalma László: Az atlétika már évtizedek óta mostoha gyerekként van a magyar sportban

Több milliárd forint kártérítést is fizethet Magyarország, ha nem rendezi meg a 2023-as atlétikai világbajnokságot- mondta a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában a Szalma László. A Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke szerint komoly kudarc lenne egy visszalépés. A bizonytalanság miatt egyébként már több világváros is bejelentkezett, hogy szívesen otthont adna a világbajnokságnak.

  • Szalma László: Az atlétika már évtizedek óta mostoha gyerekként van a magyar sportban

A Magyar Atlétikai Szövetség szerint hatalmas károkat okozna a magyar sportnak és az országnak, ha a főváros nemet mondana a 2023-as Atlétikai Világbajnokságra. A szervezet képviselői személyesen is megpróbálták meggyőzni a főpolgármestert arról, hogy a projekt nem csak egy sport beruházás, közben ismert és elismert emberek kampányoltak a világ harmadik legnépszerűbb sporteseményének budapesti megrendezése mellett. A helyszíne jelenleg a város egyik szégyenfoltja, a tervek szerint 15 hektárnyi újulna meg, az atlétikai stadion mellett lenne közpark, parti gyalogos sétány, kerékpárút, dunai kikötő és Pestet Csepellel összekötő gyalogos és kerékpáros híd is.

Ön szerint Magyarország mit veszít ezen, ha nem rendezik meg a VB-t? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Nagyon sok mindent, a mostani dohai világbajnokságon egymilliárd néző volt, ugyanezt megkapnánk mi is vagy még többet. Nagyon nagyot veszítenénk, népegészségügy szempontjából, sportszakmai szempontból, gazdasági szempontból, mindenféle szempontból vesztesen jönnénk ki, ha Magyarország nem tudná megrendezni az atlétikai vb-t

-  mondta Szalma László, a Magyar Atlétikai Szövetség alelnöke

 

Kapcsolódó anyagunk:

Atlétikai vb 2023 - Karácsony feltételekhez köti a főváros hozzájárulását

Öt feltételhez köti a főpolgármester azt, hogy Budapest hozzájárulását adja a 2023-as atlétikai világbajnoksághoz szükséges stadion megépítéséhez.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!