2020. július 9.,
csütörtök, Lukrécia napja

Szalai Piroska: Beletoltak abba, hogy nekem kellett fizikailag lemondani

Hír TV

2020. június 26., péntek 20:06

Lemondásra kényszerítette a főváros vezetése a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnökét – derült ki a Karc FM műsorából. Szalai Piroskával áprilisban közölték, amennyiben nem adja vissza mandátumát, a BVK nem kapja meg a bérek fedezetéül szolgáló költségvetési támogatást. Szalai Piroska elmondta: a területért felelős Kerpel-Fronius Gábor momentumos alpolgármester sosem fogalmazott meg kritikát munkájával kapcsolatban, így politikai okokat sejt eltávolítása mögött.

Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány keddig hivatalban lévő kuratóriumi elnöke volt Velkovics Vilmos műsorvezető és Magyarország élőben című műsorunk vendége.

2013-as év szeptemberétől a BVK kuratóriumi elnöke. A kétéves alapozást követően, 2015-től kezdtek el nemzetközi porondra is kilépni, majd 2017-től jöttek olyan eredmények, hogy díjakra nevezték őket, majd 2018-tól már európai uniós díjakat hoztak haza.

A közalapítvány Európa élvonalába került és még jelen pillanatban is ott van – jegyezte meg Szalai Piroska.

„A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány az egyetlen olyan szervezet Európában, akinek európai minősítése van a mikrohitelezésre is, meg az üzleti innovációs centrum területére is. Ez a két terület, ahol egyáltalán dolgozunk.”

- tette hozzá a BVK kuratóriumi elnöke, Szalai Piroska.

A városvezetés semmilyen kritikát nem fogalmazott meg, februárban még az elkövetkező közös munkát tervezték, majd jött a pandémia időszaka és az ahhoz köthető home office időszaka szerte az országban. Ezután egy kuratóriumi elnök cseréről volt szó, ami kapcsán Szalai Piroska nem gondolta, hogy majd neki kell lemondania, hanem arra számított, hogy majd egyfajta jogi procedúrát kezdeményez a főváros vezetése.

„Végül is az lett a vége, hogy április közepére beletoltak abba, hogy nekem kellett fizikailag lemondani.”

– hangsúlyozta Szalai Piroska.

Kapcsolódó anyagok:

Kikényszerített lemondás - kényszerből távozott a BVK elnöke

Fizetési haladékot ad a mikrovállalkozásoknak a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

Hír TV