2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Híradó 18:30

Magyarország élőben

Szabó Tünde: Az olimpiai érmesek teljes életjáradékát kapnák az özvegyek

A sportért felelős államtitkár, Szabó Tünde volt Magyarország élőben című műsorunk és Velkovics Vilmos műsorvezető vendége.

  • Szabó Tünde: Az olimpiai érmesek teljes életjáradékát kapnák az özvegyek

Két apróbb törvénymódosítással segítenék az olimpiai érmesek özvegyeit – ennek jelentőségéről is beszélt Szabó Tünde.

Abban az esetben, ha az édesanya kiskorú gyermeket nevel, mint özvegy, teljes összegű életjáradékot kap. Amennyiben ez az eset nem áll fenn, annak 50 százalékát.

Ezáltal a családokat szeretnék méltóképpen támogatni.

Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok vízilabdázó halála is befolyásolta ennek a törvénymódosításnak a megtételét, de minden sportolót érinthet. Amennyiben a parlament elfogadja a módosítást, az visszamenőleg lép majd hatályba.

Korábban az elmúlt 10 esztendőben kellett fennállnia házastársi viszonynak, amit szintén módosítani szeretnének, méghozzá 5 évre. Az özvegyi jogosultságot akár ez is érintheti.

„Nagyon örülünk annak, hogy a sportolók ezúton is meg vannak becsülve, hiszen a nemzet büszkeségei és a nemzetnek hoznak sikereket, eredményeket és dicsőséget, úgyhogy ezúton is szeretnénk nekik hálát és köszönetet mondani.”

Ezt követően a sportért felelős államtitkár hozzátette:

„Az életjáradék a világraszólóan egyedülálló Magyarországon, ilyen nincs máshol.”

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!