2019. december 12.,
csütörtök, Gabriella napja

Szabó Lajos: A profizmus és a meritokrácia, ami meghatároz bennünket

Hír TV

2019. december 4., szerda 20:00

Hamarosan kezdetét veszi a jelentkezési időszak a felsőoktatási intézményekbe. Nyáron alapítvánnyá lett a Budapesti Corvinus Egyetem. Céljuk, hogy a hazai vállalatvezetők kétharmada onnan kerüljön ki. Magyarország élőben című műsorunkban Szabó Lajos oktatási rektorhelyettes beszélt alapvető céljaikról.

„Az alapvető célunk az, hogy Keletközép-Európa legkiválóbb, legjobb közgazdasági, üzleti és társadalomtudományi képzéseket nyújtó egyetemévé váljunk. Ehhez nekünk nemzetközivé kell lenni, nemzetközi programokat kell meghirdetni. Ami azt jelenti, hogy a legkiválóbb magyar hallgatókat szeretnénk itthon tartani és kiváló külföldi hallgatókat is szeretnénk idevonzani.”

- jegyezte meg Szabó Lajos, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatási rektorhelyettese.

A magánegyetemmé válás kérdéséről és lehetőségeiről is beszélt az oktatási rektorhelyettes, valamint arról, milyen terveik vannak a továbbiakban.

Az egyetem mellett az egyetem érintettjeiről, a vezető szerep kialakításának, a tudás megszerzésének, elsajátításának fontosságáról is beszélt az egyetem kapcsán.

Új képzések bevezetéséről, a tudományos elit kialakításáról, a hallgatók tudása mellett gondolkodásmódjának fejlesztéséről egyaránt szó esett a műsorban.

Teljes adás:

Hír TV