2021. 10. 21. Csütörtök Orsolya napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte - A nap vitája

Következik:

Hírek 14:00

Magyarország élőben

Simicskó István: Ilyen típusú széthúzó politikát, mint amit Dobrevék folytatnak, nem nagyon látni máshol a világon

Az állampolgárságot és a szavazati jogot külön lehet választani egymástól – mondta Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelölt jelöltje az ellenzéki indexnek adott interjújában. Megint a határontúliak ellen uszít az ellenzék? Gerhardt Máté erről is kérdezte Simicskó Istvánt, a KDNP frakcióvezetőjét Magyarország élőben című műsorunkban.

Nem meglepő, de elgondolkodtató – így reagált Simicskó István arra, hogy Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje egy, az Indexnek adott interjúban kijelentette, úgy gondolja, hogy csak az szavazzon Magyarországon, aki itt él.

A KDNP-s politikus szerint a nemzettel szembeni megnyilvánulások szembeállítják a határon túliakat az anyaországiakkal, megosztja az embereket a magyarságuk alapján.

Ilyen típusú politikát nem nagyon látni máshol a világon egyébként, elég csak a szomszédba elmenni, Romániában olyan nincsen, hogy a határon túl románokkal szemben bármilyen kifogást bármelyik politikai erő megfogalmazna

– tette hozzá.

A nemzeti összetartozást rendkívül fontosnak nevezte a kormánypárti képviselő, hiszen a jövő tele van kihívásokkal a nemzeti megmaradás szempontjából. Kiemelte, nem leválasztani, megosztani kell a magyarokat, hanem összefogásra sarkallni, egy politikus, aki a nemzet szoláglatára adja a fejét, ilyet nem mondhat, vagy ha mond, akkor hibát követ el.

Fognunk kell a határon túli magyarok kezét, fontos, hogy támogassuk őket (…) Nem lehet kirekeszteni a határon túli magyarokat abból, hogy az anyaország sorsába beleszóljanak, ők is magyarok, hozzánk tartoznak

– szögezte le a KDNP frakcióvezetője.

Teljes adás: 

HírTV

 

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrisebb híreink

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!