2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Magyarország élőben

Simicskó István: Ilyen típusú széthúzó politikát, mint amit Dobrevék folytatnak, nem nagyon látni máshol a világon

Az állampolgárságot és a szavazati jogot külön lehet választani egymástól – mondta Dobrev Klára a DK miniszterelnök-jelölt jelöltje az ellenzéki indexnek adott interjújában. Megint a határontúliak ellen uszít az ellenzék? Gerhardt Máté erről is kérdezte Simicskó Istvánt, a KDNP frakcióvezetőjét Magyarország élőben című műsorunkban.

  • Simicskó István: Ilyen típusú széthúzó politikát, mint amit Dobrevék folytatnak, nem nagyon látni máshol a világon

Nem meglepő, de elgondolkodtató – így reagált Simicskó István arra, hogy Dobrev Klára, a DK miniszterelnök-jelöltje egy, az Indexnek adott interjúban kijelentette, úgy gondolja, hogy csak az szavazzon Magyarországon, aki itt él.

A KDNP-s politikus szerint a nemzettel szembeni megnyilvánulások szembeállítják a határon túliakat az anyaországiakkal, megosztja az embereket a magyarságuk alapján.

Ilyen típusú politikát nem nagyon látni máshol a világon egyébként, elég csak a szomszédba elmenni, Romániában olyan nincsen, hogy a határon túl románokkal szemben bármilyen kifogást bármelyik politikai erő megfogalmazna

– tette hozzá.

A nemzeti összetartozást rendkívül fontosnak nevezte a kormánypárti képviselő, hiszen a jövő tele van kihívásokkal a nemzeti megmaradás szempontjából. Kiemelte, nem leválasztani, megosztani kell a magyarokat, hanem összefogásra sarkallni, egy politikus, aki a nemzet szoláglatára adja a fejét, ilyet nem mondhat, vagy ha mond, akkor hibát követ el.

Fognunk kell a határon túli magyarok kezét, fontos, hogy támogassuk őket (…) Nem lehet kirekeszteni a határon túli magyarokat abból, hogy az anyaország sorsába beleszóljanak, ők is magyarok, hozzánk tartoznak

– szögezte le a KDNP frakcióvezetője.

Teljes adás: 

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!