2021. április 17.,
szombat, Rudolf napja

Schanda Tamás: Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Hír TV

2020. november 13., péntek 19:50

Újabb támogatásokkal segíti a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozókat a kormány. Magyarország élőben című műsorunk stúdiójában Schanda Tamás, az Innovációs és technológiai Minisztérium államtitkára volt Velkovics Vilmos vendége.

„Mi abban tudunk dönteni és abban tudunk támogatást adni a magyar emberek számára, hogy akinek a kijárási korlátozás miatt, a védekezés egyéb intézkedései miatt mégsem szükséges a novemberi havibérlet vagy pedig harminc napra megvásárolt bérlete az elmúlt napokból, annak lehetőséget adunk arra, hogy részben vagy egészben – attól függ, hogy mennyi van még hátra neki, hány napig használhatta volna ezt a bérletet, - azt vissza tudjuk fizetni számukra. Ezt ugyanúgy kell, mint ahogy bármilyen visszatérítés esetében, ugyanúgy kell eljárni.”

- mondta Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese.

„Soha ekkora gazdasági védekező csomag és a gazdaság megerősödését, újraindítását szolgáló csomag nem volt a magyar gazdaságtörténetben.”

- mondta a koronavírus okozta világjárvány első hulláma és a magyar gazdaság akkori összefüggése kapcsán Schanda Tamás államtitkár.

A cégeket a kormány az eddigieken felül további támogatásokkal segíti majd, az egyetlen kérése csupán az, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el és a bérüket fizessék ki.

A házhoz szállításban például részt vehetnek akár a személyszállítással foglalkozók is, ami mindkét félnek jó, hiszen az éttermek munkaerőhöz, míg a taxisok munkához jutnak.

Az eddigi, valamint a lehetséges intézkedéseket illetően, tekintsék meg teljes műsorunk:

Hír TV