2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:35

Magyarország élőben

Schanda Tamás: Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

Újabb támogatásokkal segíti a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vállalkozókat a kormány. Magyarország élőben című műsorunk stúdiójában Schanda Tamás, az Innovációs és technológiai Minisztérium államtitkára volt Velkovics Vilmos vendége.

  • Schanda Tamás: Ingyen utazhatnak az egészségügyi dolgozók

„Mi abban tudunk dönteni és abban tudunk támogatást adni a magyar emberek számára, hogy akinek a kijárási korlátozás miatt, a védekezés egyéb intézkedései miatt mégsem szükséges a novemberi havibérlet vagy pedig harminc napra megvásárolt bérlete az elmúlt napokból, annak lehetőséget adunk arra, hogy részben vagy egészben – attól függ, hogy mennyi van még hátra neki, hány napig használhatta volna ezt a bérletet, - azt vissza tudjuk fizetni számukra. Ezt ugyanúgy kell, mint ahogy bármilyen visszatérítés esetében, ugyanúgy kell eljárni.”

- mondta Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese.

„Soha ekkora gazdasági védekező csomag és a gazdaság megerősödését, újraindítását szolgáló csomag nem volt a magyar gazdaságtörténetben.”

- mondta a koronavírus okozta világjárvány első hulláma és a magyar gazdaság akkori összefüggése kapcsán Schanda Tamás államtitkár.

A cégeket a kormány az eddigieken felül további támogatásokkal segíti majd, az egyetlen kérése csupán az, hogy a munkavállalókat ne bocsássák el és a bérüket fizessék ki.

A házhoz szállításban például részt vehetnek akár a személyszállítással foglalkozók is, ami mindkét félnek jó, hiszen az éttermek munkaerőhöz, míg a taxisok munkához jutnak.

Az eddigi, valamint a lehetséges intézkedéseket illetően, tekintsék meg teljes műsorunk:

Hír TV

További epizódok

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

Szanyi Tibor: Nem találtunk a történelemben olyan korszakot, ami szociális értelemben milliókat emelt fel

A Magyarország élőben vendégeként Szanyi Tibor a Kádár-tervről és az ellenzéki összefogásról beszélt. 2021. szeptember 10.
Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

Deutsch Tamás: Gyalázatos módon nekitámadt az Európai Bizottság a lengyeleknek

A Magyarország élőben vendége Deutsch Tamás fideszes ep-képviselő volt. 2021. szeptember 10.
Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

Csizmazia Gábor: 2001. szeptember 11-e alapvetően megváltoztatta az amerikai társadalom gondolkodását

A Magyarország élőben vendége Csizmazia Gábor, a NEK Amerika Tanulmányok Kutatóintézetének munkatársa volt. 2021. szeptember 10.

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!