2021. március 6.,
szombat, Leonóra, Inez napja

Schanda Tamás: Az IMF sem tud mást tenni, mintsem elismerni a magyar kormány döntéseit

2020. április 14., kedd 20:19

Három hét kényszerszünet után újra indult a munka a győri Audiban. Közben a Wizzair bejelentette, ezer embert elbocsájt. Mire elég a gazdasági mentőcsomag? A HírTV Magyarország élőben című műsorának vendége Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium politikai államtitkára.

„Minden elemzői vélekedést érdemes most egy kis távolságtartással figyelni. Jól látjuk azt, hogy majdnem minden napra jutnak olyan megszólalások, amelyek igencsak eltartanak egymástól. Azonban bármennyire is furcsa ezt egy polgári oldalról jövő politikustól hallani, hogy az IMF véleménye azért a számunkra különösen jelentős. Ők az elmúlt évtizedben számtalan alkalommal bírálták a magyar gazdaságpolitikát, számtalan igazságtalan vádat fogalmaztak meg az intézkedéseinkkel kapcsolatban és most ők sem tudnak mást tenni, mint egyébként elismerik azt, hogy a magyar gazdaságnak az alapjai azok rendben vannak és hogy azok a válságkezelő intézkedések, amelyeket a magyar kormány már meghozott azok jó döntések voltak”

- fogalmazott az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára azzal kapcsolatban, hogy az IMF azt állítja, hogy az Unióban idén a magyarországi bruttó hazai termék fog a legkevésbé csökkenni a járványvédelmi intézkedéseknek köszönhetően.

Teljes beszélgetés:

HírTV

x
Rendkívüli hír