2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 13:00

Magyarország élőben

Rusvai Miklós: Bevállalható kockázat az, hogy a maszkot elhagytuk

Tíz hónap után először telt el úgy egy nap, hogy nincsen új áldozata a koronavírusnak Magyarországon. Rusvai Miklós szerint kockázatos, de megengedhető a maszk elhagyása 5,5 millió beoltott után. A Magyarország élőben extra műsorunkban Rusvai Miklós virológussal beszélgetett Velkovics Vilmos műsorvezető.

  • Rusvai Miklós: Bevállalható kockázat az, hogy a maszkot elhagytuk

- A WHO azt mondja, hogy a koronavírus következő hullámáért a labdarúgó Eb lehet a felelős. Mennyire ért egyet ezzel a megállapítással

- kérdezte a műsorvezető.

-  Én nem vészjósló, hanem realista vagyok. Azt mondom, hogy kockázat, de ezzel együtt bevállalható kockázat az, hogy most a maszkot elhagytuk

- szögezte le Rusvai Miklós.

A virológus véleménye szerint kockázati tényezők a tömegrendezvények, amelyek lehetnek ugyanúgy meccsek is mint kulturális rendezvények, koncertek. Ahol nagy számban jelennek meg és találkoznak eltérő immunológiai háttérrel rendelkező emberek, az mindig veszélyforrás. Veszélyforrás még az új mutánsok megjelenése, hiszen nálunk is itt van már a delta variáns. 

- Mindemellett nagyon kedvező jelenleg a járványtani helyzet, viszonylag magas az átoltottság, Magyarországon ez is kedvező és itt a nyár, száraz, meleg idő van. Három kontra kettő, szóval azt mondom, hogy bevállalható a kockázat

- mondta Rusvai Miklós.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!