2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

Rétvári Bence: A gazdaság erősödése nyugdíjprémiumhoz is elég

Hír TV

2019. július 29., hétfő 19:28

Az adórendszer változása és az 50 százalékos béremelés minden pedagógus számára előnyöket hozott az elmúlt kilenc évben -mondta az EMMI parlamenti államtitkára arra a kampányra reagálva, amelyben pedagógusok mutatják meg, mennyit visznek haza havonta. Rétvári Bence a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában úgy vélte: sokféle élethelyzet van, de az a számokból egyértelműen kiderül, hogy a kormány jövőre 645 milliárd forinttal többet biztosít oktatásra, és 44%-kal, vagyis 355 milliárd forinttal többet költ pedagógusbérekre, mint 2010-ben a baloldal.

Csak az egészségügyben 184 milliárd forint többlet lesz jövőre az idei évhez képest, ebből a kormány pedig 82 milliárdot béremelésre fordít -jelentette ki Rétvári Bence. Az államtitkár a jövő évi nyugdíjprémiumokról is beszélt, ezen a területen 20 milliárd forintos lesz a bővülés. Velkovics Vilmos ezzel kapcsolatos kérdésére a politikus elmondta, az állam egy esetleges inflációra is fel van készülve, annak bekövetkezte nem befolyásolná a juttatásokat.

A műsorban Rétvári Bence a kormány családpolitikájára is kitért, elmondva, hogy a CSOK révén már eddig is negyvenezer gyermek megszületését vállalták az ifjú párok, amely fontos eredmény demográfiai szempontból.

Teljes beszélgetés:

Hír TV