2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Magyarország élőben

Rekordalacsony kamatmértéket hirdetett a Diákhitel Központ

Rekord alacsony kamatmértéket hirdetett a Diákhitel Központ, Velkovics Vilmos vendége Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója volt a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Rekordalacsony kamatmértéket hirdetett a Diákhitel Központ

A diákhitel konstrukció még az első Orbán-kormány alatt indult 2001-ben. A diákhitel központ önköltségi elven, üzleti haszon nélkül nyújt kölcsönt a diákoknak. Jóval kedvezőbb kamatfeltételekkel, mint más banki hitelek. A klasszikus diákhitel mellett 2012-től megjelent egy új termék, ami az eddigi szabad felhasználású összeggel ellentétben, kötött felhasználású, csak képzési költségekre fordítható. A szabad felhasználású Diákhitel 1, míg a kötött felhasználású Diákhitel 2 néven ismert. A Diákhitel 2 kamatlába 2017 októberétől 0 százalék, a szabad felhasználású Diákhitel 1 kamata a mostani döntésnek köszönhetően 1,99 százalékra csökkent. Októberben bevezetésre kerül 3. termékük, a nyelvtanulási hitel, melyet jelenleg aktív hallgatók is felvehetnek, illetve azok akik a nyelvvizsga előírások miatt nem kaptak még diplomát.

Velkovics Vilmos azon kérdésére, versenyképes tud-e lenni a diákhitel, mikor sok diák a tanulmányainak költségeit munkával állítja elő Magyar Péter elmondta:

Két oldala van a dolognak, nyilván örülni szoktunk annak, hogyha a diákok munkatapasztalatot szereznek mert úgy könnyebb elhelyezkedni a piacon. Viszont pár év alatt 10-ről 25 százalékra nőtt azon diákok aránya akik, 4 vagy 8 órában dolgoznak a nappali tagozatos tanulmányaik mellett. Elsősorban nem  szakmájukban próbálják ki magukat, hanem idegenforgalomban, vendéglátásban, ahol a megemelkedett diákbérek miatt jelentős összegeket lehet keresni. Viszont ezzel elpazarolják azokat a nagyon fontos éveket, ahol versenyképes tudást lehetne szerezni, gyakornokoskodni, esetleg a külföldi tanulmányokat  folytatni.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!