2020. április 6.,
hétfő, Vilmos, Bíborka napja

Potápi: Nekünk elsősorban saját nemzetünket kell megóvni

Hír TV

2019. november 14., csütörtök 19:55

„Magyart csak magyarral lehet pótolni" - jelentette ki Orbán Viktor a Magyar Diaszpóra Tanács ülésén. Vendégünk Potápi Árpád János államtitkár volt.

„Magyart csak magyarral lehet pótolni". A sajtót bejárta ez a mondás. Hogyan kell érteni egészen pontosan? Segítsen, kérem!"

– indította a beszélgetést Velkovics Vilmos műsorvezető.

„Nagyon egyszerű ennek a megválaszolása. Magyarország nem kívánja azt a migrációs politikát folytatni, mint Európa legtöbb országa, illetve a nyugat-európai országok. Miniszterelnök úr határozottan kijelentette – amit eddig is mondtak ránk - , hogy mi nem vagyunk bevándorlás pártiak, illetve a kormány nem bevándorlás párti. Ez azt jelenti, hogy úgy gondoljuk, hogy azokat a konfliktusokat, amelyek Magyarországtól távol vannak, azokat helyben kell megoldani. Ehhez minden segítséget megadunk, ami tőlünk telik és nekünk elsősorban a saját családjainkat, a saját közösségünket, a saját nemzetünket kell megóvni és nem akarjuk kitenni azoknak a veszélyeknek Magyarországot, a magyar népességet, amelyek más régiókban jellemzők. (…)”

– reagált Potápi Árpád János.

Hír TV