2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Pintér Gábor: Gyurcsányék pénzszivattyúként tekintenek a XV. kerületre

Nyolcadik próbálkozásra sem tudták elfogadni a XV. kerület költségvetését. A DK a Fideszt sejti mögötte. A Hír TV Magyarország élőben műsorának vendégét, Pintér Gábort, a Fidesz kerületi frakcióvezetőjét Velkovics Vilmos műsorvezető kérdezte az aktuális helyzetképről.

  • Pintér Gábor: Gyurcsányék pénzszivattyúként tekintenek a XV. kerületre

A kerületi Fidesz frakcióvezetője a kialakult helyzetről elmondta,

hogy a 21 fős testületben mindössze 7 képviselővel jelen lévő Fidesz frakciót túlzás vádolni a költségvetés elfogadásának hátráltatásával, hisz a kerületi költségvetést a Fideszen kívül más képviselők sem szavazták meg.

Ennek fő oka, hogy „olyan százmilliós nagyságrendű ellenőrizhetetlen tételek vannak ebben a költségvetésben, ami nem a kerület érdekét szolgálja, hanem elsősorban – nyilvánvalóan – valami erőforrás gyűjtés történik a baloldalon” – fogalmazott Pintér Gábor.

A Fidesz politikusa szerint a költségvetést lehet politikai, de szakmai oldalról is vizsgálni.

„Kritikaként hangzik el, hogy nem lehet a sportcsarnok beruházását elkezdeni. Erről képviselő-testületi döntés volt. 762 millióba kell, hogy kerüljön. Ehhez képest a mostani költségvetésben 2 milliárd 166 millióval szerepel. De ugyanilyen eltúlzó tételnek lehetne mondani Lamperth Mónika jegyzői irodájának az egyéb dologi kiadását, amire 504 millió forint van beállítva”

– húzta alá Pintér Gábor.

„Gyurcsányék egész egyszerűen úgy tekintenek a XV. kerületre, mint egy egyszerű pénzszivattyúra” – nyilatkozta a Fidesz kerületi frakcióvezetője. Szerinte a kerület igazi irányítója Lamperth Mónika, nem pedig a jelenlegi polgármester asszony, Németh Angéla.

Hír Tv

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!