2020. augusztus 5.,
szerda, Krisztina napja

Pesty László: Pereljük azt, aki maffiázza a székely lobbit

2020. július 29., szerda 20:13

Dull Szabolcs, az Index elbocsátott főszerkesztője szerint nem volt hírértéke a székely petíció újraindításának. A stúdióban Pesty László kampányfőnök beszélt az esetről.

Egyedül Dull Szabolcs, az Index most elbocsátott főszerkesztője mondott nemet arra, hogy beszámoljon az Írdalá.hu kampánynyitásról, és segítse a székely ügyet. A kezdeményezés kampányfőnöke elmondta: amikor újraindították a kampányt, az egész magyar sajtó partner volt, kivéve Dull Szabolcsot, aki azt üzente: "Hello, nem élünk ezzel". A székely lobbit, vagy, ahogy az ellenlobbisták nevezik, a „székely maffiát” most egyes körökben azzal vádolják: ők távolították el az Index vezetőjét, mert így akartak bosszút állni, amiért keresztbe feküdt a kisebbségi kezdeményezésnek.

„Kb 10 nappal ezelőtt, szombatra virradó éjszaka Brüsszeltől a székely petíció megkapta a hosszabbítást és újra megnyíltak a luxemburgi szerverek, újra kezdtük az aláírást és a sajtófőnököm és a vezető lobbistáim is, jómagam is felkerestük az egész magyar sajtót és nagyon nagy sikerünk volt. Annyira megélte Magyarország ezt a nemzeti összefogást tavasszal, amikor ezt a bizonyos egy millió aláírást letettük az asztalra, hogy jobbról és balról a liberálisok, a balosok, a nemzetiek, a függetlenek egyöntetűen mindenki megírta a sztorit, hogy nekünk kampánykezdetünk van. Az Index nem. A Dull Szabi ráadásul egy nagyon pimasz üzenetet küldött vissza”

- fogalmazott Pesty László.

Teljes beszélgetés:

HírTV