2024. 03. 04. Hétfő Kázmér napja
Jelenleg a TV-ben:

Hitvallók és ügynökök

Következik:

Híradó 12:00

Magyarország élőben

Pesty László: Egymillió aláírás helyett, kétmillió aláírást teszek a brüsszeli íróasztalra

Folytatódik az aláírásgyűjtés a regionális őshonos kisebbségek megtartásáért. A Hír TV Magyarország élőben című műsorának Pesty László, producer, kommunikációs szakember, az írdalá.hu kampányfőnöke beszélt a részletekről.

  • Pesty László: Egymillió aláírás helyett, kétmillió aláírást teszek a brüsszeli íróasztalra

Mi a cél a második körben? – kérdezte Földi-Kovács Andrea, műsorvezető.

Készültünk két hónapig, matekoztunk. Az volt az elsődleges cél, hogy szimbolikus győzelem volt az egymillió, ezzel kipipáltuk a brüsszeli követelmények közül azt az elsőt, hogy a szám meglegyen, de hiányoztak bizonyos Európai Uniós országok. A törvény, Lisszaboni szerződés és egyéb jogszabályok elmondják azt, hogy egy év van arra, hogy összeszedd az aláírásokat, egymilliót kell összeszedni és hét országot kell kipipálni. Komoly erők kapcsolódtak be, nagyon sok fontos cég jött segíteni, nagy cégek, profi cégek, de hogy csak egyet említsek, a Nézőpont Intézet munkatársai abban segítettek, hogy a kritérium rendszert, hogy alakítsuk ki, hogy válasszuk ki az új országcsoportot, milyen szempontok alapján. A lényeg az, hogy én megígértem a minap, ellenzéki politikusoknak az asztalára került az ajánlatom és nagyon fontos kormánypárti politikusoknak is, hogy egymillió aláírás helyett, kétmillió aláírást teszek a brüsszeli íróasztalra, hét ország helyett tíz országban pipálom ki a limitet és a harmadik, hogy a székelység létét az egész európai kulturális és politikai térben kommunikálni fogom.

- mondta Pesty László producer, kommunikációs szakember, az írdalá.hu kampányfőnöke.

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!