2021. február 24.,
szerda, Mátyás napja

Pesty László: A petíció sikere érdekében fontos a személyes jelenlét is

Hír TV

2021. január 22., péntek 20:06

A szükséges aláírások 87 százalékát már megszerezte a székely petíció Spanyolországban. Az írdalá.hu kampány véghajrájában Pesty László kampányfőnök is kiutazott, valamint csatlakozott hozzá Juhász Hajnalka, az Országgyűlés külügyi bizottságának KDNP-s alelnöke is.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető a kapcsolás során először Juhász Hajnalkához fordult, és azt a kérdést tette fel neki, hogy

miért tartja fontosnak, hogy személyesen is részt vegyen a kampányban.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának KDNP-s alelnöke válaszában emlékeztetett arra, hogy egy héttel ezelőtt az Európai Bizottság elutasította a székelyek által indított petíciót.

A mostani pont az a heroikus pillanat, amikor arra van szükség, hogy felálljunk ebből a nehéz helyzetből, és újból letegyünk február 7-ig a Bizottság asztalára egy olyan polgári kezdeményezést, amely az európai őshonos kisebbségek jogait szolgálja. Nem a bevándorlók jogait kell védeni, hanem azokét, akik itt éltek, élnek és élni fognak

– szögezte le Juhász Hajnalka, majd kitért arra, hogy ma találkozott a baszkok több vezető képviselőjével is, és köszönetet mondott mindazoknak, akik eddig aláírták a kezdeményezést.

Pesty László, az írdalá.hu kampány vezetője pedig arról beszélt, hogy két és fél héttel február 7-e előtt jól állnak, tegnapelőtt óta 4 százalékkal nőtt az aláírások száma. A kampányfőnök megjegyezte, hogy mielőtt Juhász Hajnalka csatlakozott volna hozzá, a gerilla.hu csapatával nekik volt már két erős napjuk Katalóniában: fontos közéleti személyiségekkel és influencerekkel is egyeztettek.

Pesty László összegezte az eddigi tapasztalatait is, és hangsúlyozta a személyes jelenlét és találkozások fontosságát a megfeszítette munka mellett. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV