2024. 06. 13. Csütörtök Antal, Anett napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Vezércikk 03:00

Magyarország élőben

Pesty László: A petíció sikere érdekében fontos a személyes jelenlét is

  • Pesty László: A petíció sikere érdekében fontos a személyes jelenlét is

A szükséges aláírások 87 százalékát már megszerezte a székely petíció Spanyolországban. Az írdalá.hu kampány véghajrájában Pesty László kampányfőnök is kiutazott, valamint csatlakozott hozzá Juhász Hajnalka, az Országgyűlés külügyi bizottságának KDNP-s alelnöke is.

Földi-Kovács Andrea műsorvezető a kapcsolás során először Juhász Hajnalkához fordult, és azt a kérdést tette fel neki, hogy

miért tartja fontosnak, hogy személyesen is részt vegyen a kampányban.

Az Országgyűlés külügyi bizottságának KDNP-s alelnöke válaszában emlékeztetett arra, hogy egy héttel ezelőtt az Európai Bizottság elutasította a székelyek által indított petíciót.

A mostani pont az a heroikus pillanat, amikor arra van szükség, hogy felálljunk ebből a nehéz helyzetből, és újból letegyünk február 7-ig a Bizottság asztalára egy olyan polgári kezdeményezést, amely az európai őshonos kisebbségek jogait szolgálja. Nem a bevándorlók jogait kell védeni, hanem azokét, akik itt éltek, élnek és élni fognak

– szögezte le Juhász Hajnalka, majd kitért arra, hogy ma találkozott a baszkok több vezető képviselőjével is, és köszönetet mondott mindazoknak, akik eddig aláírták a kezdeményezést.

Pesty László, az írdalá.hu kampány vezetője pedig arról beszélt, hogy két és fél héttel február 7-e előtt jól állnak, tegnapelőtt óta 4 százalékkal nőtt az aláírások száma. A kampányfőnök megjegyezte, hogy mielőtt Juhász Hajnalka csatlakozott volna hozzá, a gerilla.hu csapatával nekik volt már két erős napjuk Katalóniában: fontos közéleti személyiségekkel és influencerekkel is egyeztettek.

Pesty László összegezte az eddigi tapasztalatait is, és hangsúlyozta a személyes jelenlét és találkozások fontosságát a megfeszítette munka mellett. 

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A választáson túl vagyunk, de az eredményen közel sem + videó

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdai ülésén elrendelte a főpolgármester-választás érvénytelen szavazatainak újraszámolását. A HírTV Napi aktuális című műsorának vendége volt Trencséni Dávid újságíró és Kovács András, az Origo főmunkatársa.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!