2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Pawel Cebula atya: Esterházy János egy pásztor volt, egy szent ember

Esterházy János nem pusztán kiváló politikus, nem csak a felvidéki magyarság népvezére, hanem igazi pásztor volt, aki, amikor jöttek a farkasok ott maradt – mondta Pawel Cebula, plébános Magyarország élőben című műsorunkban. Esterházy János boldoggá avatásának posztulátora még a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen és Diáktáborban adott interjút Velkovics Vilmosnak.

  • Pawel Cebula atya: Esterházy János egy pásztor volt, egy szent ember

A minorita szerzetes érdekesnek nevezte, hogy Esterházy János 12 évig tevékenykedett politikusként, majd 12 évet volt a Gulágon, illetve csehszlovák börtönökben. Pawel Cebula szerint azt kell bebizonyítani, hogy mint Krisztus követőjét ölték meg úgy, hogy nem engedték meg a kórházi kezelését, vagyis éveken keresztül lassan haldokolva vesztette életét a morvaországi Mírov börtönben.

Esterházy János a mírovi börtönben Boldog Esterházy János Vasiľ Hopko görögkatolikus eperjesi püspök karjaiban halt meg és a szlovák papok, aki ott voltak és kiszabadultak, tanúbizonyságot tettek, hogy János egy szent ember – tette hozzá.

Az atya meggyőződése, hogy Esterházy János a mennyben van és mint mártír került oda.

Teljes beszélgetés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!