2021. március 4.,
csütörtök, Kázmér napja

Párkányi Eszter: Az SZFE átalakítása húzta ki a gyufát a baloldalon

Hír TV

2021. február 22., hétfő 13:01

A napirend előtti felszólalásokat követően Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője értékelte a hallottakat Trombitás Kristóf műsorvezetőnek a Hír TV Magyarország élőben extra című műsorban.

Maguk az egyetemek kérik a modellváltást, a szenátus szavaz erről – ezzel kezdte a napirend előtti felszólalások elemzését Párkányi Eszter. Az Alapjogokért Központ elemzője hangsúlyozta, hogy ez a modellváltás innovációs, valamint gazdasági és működési szempontból is megfelelőbb az egyetemeknek, számos lehetőség rejlik tehát ebben.

Párkányi Eszter arra is rámutatott, hogy nem csodálkozik Mellár Tamás azon kijelentésén, hogy 2022 után ezt a baloldal hatalomra kerülése esetén megváltoztatná.

Az elemzőnek nincsenek kétségei afelől, hogy bármit, amit a polgári kormány 2010 óta csinált, azt meg akarnák változtatni, és ez vonatkozna a családvédelmi támogatásokra is

– húzta alá.

Párkányi Eszter szerint az SZFE átalakítása „húzta ki a gyufát” a baloldalon, viszont blődség elutasítani a fejlesztési lehetőségeket.

Az ellenzéknek ez az átalakítás azért is fáj, mert az egyetemek eddig főként a balliberális értelmiség fészkei voltak, és most ezekhez nyúl hozzá a kormány

– hangzott el.  

Az elemzés során a kamupártok és az ellenzéki formációk között feszülő ellentétekről is szót ejtettek.

Teljes elemzés:

Hír TV