2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Magyarország élőben

Párkányi Eszter: Az ellenzék már az első hullámban megpróbált bizalmatlanságot gerjeszteni

Az Országgyűlés napirend előtti felszólalásait Párkányi Eszter elemezte Trombitás Kristóf műsorvezetőnek a Hír TV Magyarország élőben című műsorában.

  • Párkányi Eszter: Az ellenzék már az első hullámban megpróbált bizalmatlanságot gerjeszteni

Trombitás Kristóf felidézte, hogy a mai ülés Szijjártó Péter külügyminiszter beszámolójával kezdődött. A tárcavezető beszámolt arról, világszerte zajlanak a vakcinatesztelések és a magyar kormány is kiváló tárgyalási pozícióban van.

Szijjártó Péter két fontos dolgot emelt ki. Az egyik az volt, hogy csak a hatályos jogszabályok alapján bevizsgált oltóanyagot lehet majd csak beadni az embereknek. A másik pedig, hogy a kormány 12 millió oltóanyagot kötött le, ezek tavasszal érkezhetnek majd meg.

A műsorvezető felhívta arra a figyelmet, hogy sokat mondóak voltak az ellenzéki képviselők felszólalásai is. (…) Lehet-e annál mélyebbre süllyedni, hogy az ellenzék a bizalmatlanság növelésével arra ösztönözheti a lakosságot, hogy minél kevesebben oltassák be magukat, és ezzel a válság is elhúzódjon – tette fel a kérdést a műsorvezető.

Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője az elhangzottakra azt reagálta, hogy az ellenzék már az első hullám ideje alatt megpróbált bizalmatlanságot gerjeszteni. Folyamatosan azt kommunikálták ugyanis, hogy a meghozott járványügyi intézkedések nem megfelelőek, nem elegendőek. Amikor pedig a kormány olyan intézkedéseket hozott, amelyek szigorítottak, akkor az volt a probléma.

Az elemző rámutatott arra, hogy

az embernek az a benyomása támadhat elnézve az ellenzéki képviselőket a parlamentben, hogy egy másik valóságban élnek, olyan dolgokról beszélnek, amelyek nem állják meg a helyüket.

Párkányi Eszter leszögezte, hogy az egész világon egy verseny folyik az oltóanyagokért, hiszen, aki a leghamarabb be tudja oltani majd az országának a lakosságát, az tud a leghamarabb újranyitni, és az tudja újraindítani a gazdaságát is. Ezért természetes, hogy a magyar kormány több helyről is igyekszik beszerezni vakcinákat. De ahogy az többször is elhangzott, ezeket csak akkor tudják behozni, hogyha ezek hatásosak és megfelelő minőségűek - húzta az elemző. Majd felhívta arra a figyelmet, hogy koordináció lehet az ellenzéki kommunikációban.

Teljes elemzés:

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!