2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Mátyás utolsó éjszakája 11:00

Magyarország élőben

Pálffy Ilona: Kilenc pártlistára lehet majd szavazni

Kilenc pártlistára lehet szavazni a májusi európai parlamenti választáson, ugyanis két jelölő szervezet nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges ajánlószelvényeket - jelentette be Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke Magyarország élőben című műsorunkban. Az NVI elnöke megalapozottnak nevezte azokat a sajtóinformációkat, amelyek szerint elhúzódhat Czeglédi Csaba bírósági eljárása, ugyanis a milliárdos csalással gyanúsított Czeglédi a DK jelöltjeként mentességet élvez. Pálffy Ilona az átjelentkezésekkel kapcsolatban kifejtette: reményei szerint nem fognak a tavalyi országgyűlési választásokhoz hasonló fennakadást okozni.

  • Pálffy Ilona: Kilenc pártlistára lehet majd szavazni

Az ajánlóívek hitelesítése során minden egyes aláírást ellenőriztek-mondta Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke. Azt mondta, nincs törvényi szabály arra, hogy az aláírások hitelességét ellenőrizzék. Azt viszont már kérésre tudják szűrni, hogy egy adott személy nevében nem történt-e aláírás.

Kisorsolta a 11 párt listájának sorrendét is a választási bizottság és eldőlt, hogy aközül a két párt közül, akik szerda 16 óra előtt még leadták ajánlóíveiket, a törvényi feltételek miatt egyikőjük sem érte el a 20 ezer aláírást. Pálffy Ilona elmondta eldőlt, hogy összesen 9 párt fog szerepelni a szavazólapon.

Az elnök asszony arról is beszélt, hogy május 22-ig, azaz a választás előtti szerdáig át lehet jelentkezni. Hozzátette, bízik benne, hogy nem alakul majd akkora tömeg, mint amilyen a tavaly áprilisi választásokkor. Elmondta már most ellenőrzések folynak ennek megelőzése érdekében. Lesznek ahol, 25, de akár 50 fülkét is fel fognak állítani.

Az Európai Bizottság a terrorizmus és a cyber bűnözés elleni küzdelem összehangolása érdekében egy harcba hívott mindenkit az Európai Unióban. Az NVI-nek ezzel kapcsolatban rendszeresen tartanak eligazításokat. AZ NVI elnöke azt mondta valós veszélyként kell tekinteni a cyber támadásokra, hiszen a választások során eddig majdnem minden országot érte ilyen támadás.

Elmondta, a választások eredményeit 23 óráig nem hozhatják nyilvánosságra, azonban exit poll már 19 órától közölhető lesz.

Czeglédy Csaba elleni jelentős mértékben elkövetett költségvetési csalás miatt zajlik nyomozás, de felkerült az egyik párt EP listájára. Pálffy Ilona elmondta, Czeglédy Csabára jelöltként, a választás napjáig a mentelmi jog megilleti, mely egy jogerős ítélet után szűnik csak meg, de az eljárás elhúzódhat, mivel ameddig mentelmi joggal rendelkezik a politikus addig nem folytathatnak ellene eljárást. De amennyiben Czeglédy a DK ígérete szerint Szombathelyen is elindul önkormányzati képviselőként, az önkormányzati választások lezajlásáig mentelmi joga marad.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!